Connect with us
Advertisement

Educație

Proiect inedit dedicat copiilor şi tinerilor de 6-19 ani, din Alba. Fondul Științescu finanțează proiecte cu până la 15.000 de lei

Publicat

Fundația Comunitară Sibiu lansează un proiect inedit în județul Alba, dedicat copiilor şi tinerilor de 6-19 ani și finanțat prin Fondul Științescu. 

După 6 ediții la Sibiu, Fundația Comunitară Sibiu lansează, în 2023, Fondul Științescu și în județul Alba, alături de Federația Fundațiilor Comunitare din România, Romanian-American Foundation şi partenerul local Fundația Bosch.

”Așteptăm proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) „contagioasă”.

Proiectele pe care le propui pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI” au transmis organizatorii.

La ediția pilot Științescu Alba pot aplica:

  • Profesori și învățători (individual sau în echipă);
  • Echipe mixte compuse din elevi, profesori sau studenți;
  • Echipe de pasionați ai științelor din medii profesionale diverse (ingineri, programatori, muzeografi, cercetători, biologi, fizicieni, chimiști, artiști pasionați de STEAM etc.);
  • Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți;
  • Echipe compuse din elevi de liceu sau de studenți.

Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, însă va primi finanțare pentru un singur proiect. Aplicanții pot face parte din mai multe echipe, însă nu pot avea rolul de coordonator decât într-un singur proiect.

Bugetul programului pentru această ediție este de 98.668 lei. Din acest fond vom acorda granturi de maxim 15.000 (cincisprezece mii) de lei/proiect.

Ce proiecte pot fi propuse

  • Proiecte educaționale care includ activități de tipul “do-it-yourself” în domenii cum ar fi electronică, robotică, printare 3D și activități legate de meșteșuguri și arte;
  • Evenimente care promovează educația pentru științe și tehnologie (târguri, expoziții, tabere, competiții pentru elevi, expediții, drumeții);
  • Aplicații practice și experimente inedite care ilustrează conceptele teoretice din știință;
  • Inițierea și dotarea de cluburi de programare și robotică în școli sau spații educaționale alternative;
  • Activități din domeniul ecologiei și a protecției mediului;
  • Programe educaționale non-formale (peer learning, schimburi de experiență);
  • Proiecte care stimulează gândirea științifică și care îi transformă pe elevi din consumatori în creatori de tehnologie.

Proiectele pot fi depuse  până cel târziu vineri, 27 octombrie 2023, ora 12:00 (la prânz).

Detalii aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement