Connect with us
Advertisement

Actualitate

Proiect legislativ: Acces pentru mașini, motociclete și ATV în ariile naturale protejate, în scopuri de recreere, sport sau turism

Publicat

ATV munteParlamentarii vor să permită accesul în ariile naturale protejate a autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor pentru recreere, sport sau turism, cu acordul structurii de administrare sau a custodelui ariei. În acest sens a fost înregistrată la Senat o propunere legislativă, semnată de un grup de senatori PSD și un reprezentant al UNPR.

Un grup de 27 de senatori PSD și unul de la UNPR vor să „deschidă”, în scop turistic, ariile naturale protejate pentru autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede.

Potrivit legislației actuale, „pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate care utilizează carburanţi fosili în scopul practicării de sporturi, cu excepţia drumurilor permise accesului public”.

Inițiatorii propunerii legislative doresc modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, în sensul de a permite circulația pe suprafața ariilor naturale protejate cu orice mijloace de transport în situații de urgență generate de calamități, accidente de orice natură, dar și a accesului cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive sub egida federațiilor de resort, recreere și turism, cu acordul structurii de administrare a ariei naturale protejate.

De asemenea, se propune modificarea actului normativ în sensul de a nu intra pe suprafața ariilor protejate și de a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili, cu excepția activităților sportive autorizate de custodele ariei naturale protejate.

Totodată, potrivit propunerii legislative înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 10 februarie, planurile de management și regulamentele ariilor naturale protejate, aprobate conform prevederilor legale, vor fi modificate conform noilor prevederi, în termen de șase luni de la data intrării în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cucubau

    luni, 15.02.2016 at 12:05

    1.”Accesul cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive ” : păi asta contravine cuvântului de „Arie protejată”. Sau numai aşa se pot recreea maşinuţele!?
    2.”sub egida federațiilor de resort, recreere și turism, ” : sunt curios cum arată această „egidă”, cum este „peste egida”, unde o ţin ascunsă, cine are acces la ea, dacă sunt proceduri emise pentru o aşa ceva!?. 3.Avem federaţii de resort(arc, catapultă..) recreeere (la ţeava de eşapament) turism (în şezlong, pe scaun, baldachin…) care se ocupă cu lenevia în fază terminală?
    4.”cu acordul structurii de administrare a ariei naturale protejate.”: păi cu acordul lor se taie şi pădurea, se fac drumuri, se puşcă orice, se pescuieşte în linişte, şi după-aia vin ecologiştii la urlat.
    Se pare că iniţiatorii au alte cunoştinţe despre zoologie, botanică, biologie, ecosistem, biotop…..

  2. Mihai

    luni, 15.02.2016 at 19:49

    CRIMINALIII !!! In toata Europa ATV si motoarele enduro sunt interzise in mijlocul naturii, in statiuni si arii protejate… in Franta este interzis sa ai ATV, il poti achizitiona doar daca faci dovada ca posezi 200 ha… ATV = vehicul tehnic in Europa civilizata, SUA si Canada… la noi se inchriaza la liber, pentru „agrement” in statiuni pe V Prahovei si toti cocalarii accelereaza pe trasee montane… nemtii, austriecii si elvetienii poractica enduro la noi pentru ca este interzis in tarile lor!!! un nou atentat la siguranta nationala daca trece o astfel de lege!!!! ATV si moto enduro afecteaza fauna, polueaza sonor si distruge prin eroziunea solului!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement