Connect with us
Publicitate

Actualitate

Proiecte de educație și dezvoltare comunitară pentru ALBA, prin „Țara lui Andrei”: Votează proiectul care îți place cel mai mult

elevi

Publicat

Opt proiecte de educație și dezvoltare comunitară în județul Alba au fost înscrise pentru finanțare prin „Țara lui Andrei”, în sesiunea mai-iunie. Formarea profesională a persoanelor cu dizabilități pentru ridicarea nivelului lor de trai, o abordare inovativă a istoriei, amenajarea de spații de joacă în școli, terenuri de sport în sate, sunt doar câteva dintre domeniile alese de oameni cu idei din Alba.

În această sesiune, proiectele au fost depuse până luni, 24 iunie. În perioada 25 iunie – 7 iulie, ideile proiectelor trebuie promovate în comunitate și pot fi votate. Evaluarea proiectului va consta 60% în nota juriului, iar 40% în numărul de voturi obținute.

Vă prezentăm proiectele inițiate pentru educația și dezvoltarea comunitară a județului Alba și vă invităm să îl votați pe cel care vă place și pe care îl considerați cel mai necesar comunității noastre.

Secțiunea Dezvoltare Comunitară

Proiectul „O nouă viață prin vechi tradiții”, inițiat de președinta Asociației ATMA Alba, Petruța Pop, își dorește să ofere şansa unui număr de 15 persoane cu deficienţe de auz de a învăţa o meserie, şi nu oricare, un meşteşug tradiţional. Prin meşteşugul olăritului, picturii de icoane pe sticlă si ţesătoriei vom dezvolta simţul estetic şi dragostea pentru frumos, pentru arta tradiţională. Învăţând şi practicând aceste meşteşuguri, aceste persoane au şansa la o viaţă mai bună. Prin proiect, Asociaţia ATMA va sprijini aceste persoane în dezvoltarea de ateliere proprii şi îi vom ajuta să-şi comercializeze produsele la târgurile locale, regionale şi naţionale. Suma necesară proiectului este 14.870 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Primul nostru loc de joacă”, un proiect inițiat de primarul comunei Săliștea, Aurel Emil Stănilă, pentru amenajarea unui loc de joacă în curtea școlii. „În curtea școlii avem disponibil un teren de 875 mp pe care dorim să-l amenajăm ca și loc de joacă. Noi dorim ca acest loc de joacă să conțină balansoar pentru 2 persoane, balansoar cu arc, hintă din metal cu 2 scaune, carusel pentru 4 persoane, aparat fitness pentru exterior, bănci pentru parc. La locul de joacă se vor desfășura următoarele activități: educație fizică, recreere, relaxare după terminarea orelor cât și în zilele libere este permis accesul. Prin amplasarea aparatului de fitness dorim să evităm creșterea obezității în rândul copiilor din sat”, explică inițiatorul proiectului. Bugetul necesar realizării lui este 4.935 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Fotbalul – viitorul comunității noastre”, un proiect inițiat de către Ioan Stanea, își propune să creeze condiții optime pentru desfășurarea activităților sportive, dar și pentru cei care urmăresc aceste activități, în satul Meșcreac, comuna Rădești din județul Alba. Pentru îndeplinirea obiectivului este necesară achiziționarea unei tribune pentru creșterea numărului de spectatori și achiziționarea unui pachet complet de vestiare, pentru atragerea mai multor tineri în sport. Bugetul proiectului este de 4.616 euro. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Proiectul „Fotbalul – izvor de sănătate”, lansat de Ovidiu Muntean, dorește amenajarea unui terenul de minifotbal, în satul Cunța, comuna Șpring, din județul Alba. Terenul este prevăzut cu dimensiuni de 42×22 mp și este compus din: gazon natural, 2 porți cu plase speciale, terenul va fi împrejmuit cu plasă și dotat cu poarta de acces, pe lânga acestea mai sunt prevăzute bănci de rezerve și mingi. Suma necesară este 4.997 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Secțiunea Educație

Proiectul „Vreau să fiu arheolog”, lansat de președintele Asociației Alumni UAB, pornește de la sloganul „Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte parinţii” – Nicolae Iorga. „Am identificat nevoia de interveni în educarea tinerilor folosind metode nonformale și a prezenta istoria într-un mod mai plăcut care să atragă tinerii spre această disciplină și să competeze nivelul lor de cunoaștere. Proiectul are ca scop facilitarea accesului tinerilor la activități de învățare nonformală conectate cu istoria și arheologia prin implicare și stimularea acestora spre creativitate cultural-istorică. Proiectul își dorește să promoveze în rândul tinerilor o imagine pozitivă asupra meseriei de arheolog și a istoriei folosind metode nonformale de genul: Tur de bicilete în Cetatea Alba Carolina, Tresaure Hunt în Alba Iulia, Ateliere de Arheologie Exeprimentală la Sarmizegetusa”, a precizat inițiatorul proiectului. Suma necesară împlementării este 4.950 euro. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

(RE)Integrarea pacienților cu SM în viața comunității”, un proiect lansat de președintele Asociației SM Speromax Alba, Dragoș Zaharia, este destinat sprijinirii persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă, din județul Alba, în privința păstrării și redobândirii independenței fizice, prin creșterea capacității specialiștilor și voluntarilor Asociației SM Speromax Alba de a oferi servicii de calitate și creșterea nivelului de conștientizare a comunității cu privire la scleroza multiplă și diagnosticarea ei precoce. Bugetul necesar proiectului este 4.960 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Proiectul „Ajutați-ne să avem o școală călduroasă”, inițiat de Vasile Bitiu, își dorește schimbarea ferestrelor Școlii Gimnaziale din Ppetrești cu unele din PVC cu geam termoizolator pentru încălzirea eficientă a sălilor de clasă, aceasta scoala neavând parte de modernizări în ultimii 20 de ani. În una dintre sălile, va fi amenajat un cabinet de asistență psihopedagogică în cadrul căruia consilierul școlar va derula programe de prevenire și diminuare a tulburărilor comportamentale ale copiilor. Aceste comportamente întâlnite des în rândul copiilor de aici, creează adevărate probleme, în prezent fiind consiliați în fiecare zi cel putin 2 copii cu comportament deviant si deficiente de vorbire. Suma totală necesară proiectului este 14.989.25 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

Hai să transformăm un vis în cea mai frumoasă realitate”, un proiect inițiat de Școala „Avram Iancu” din Abrud, își propune amenajarea unui spațiu destinat activităților în aer liber. „Ne propunem să amenajăm o alee de acces cu dale din beton, să montăm bănci, să plantăm arbuști pentru a ne asigura umbra în zilele călduroase, dar și oxigenul și împrospătarea aerului. Ambianța dată de verdeața pe care o vom planta ne va ajuta să ne relaxăm în timpul pauzelor sau a orelor organizate în aer liber”, menționează inițiatorii. Bugetul proiectului este de 5.000 lei. Dacă vă place acest proiect, votați-l AICI.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate