Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte pentru sprijinul şomerilor şi al agricultorilor. Cursuri de calificare şi consiliere pentru beneficiari din Alba şi alte judeţe


Publicat

someri

someri3Două proiecte menite să conducă la combaterea șomajului şi a inactivității grupurilor de persoane cu o situație dificilă pe piața muncii, dar şi de promovare a măsurilor active de ocupare în zonele rurale vor fi prezentate, la sfârşitul acestei săptămâni, la Alba Iulia. Iniţiativele, ce au beneficiar de finanţare cu fonduri europene, au oferit posibilitatea unor beneficiari din Regiunea Centru să-şi perfecţioneze competenţele, pentru a găsi mai uşor un loc de muncă. Unii dintre aceştia au şi reuşit să se angajeze, iar alţii vor merge în vizită de studiu în Italia.

Conferinţele de diseminare a rezultatelor celor două proiecte se vor desfăşura vineri, 30 octombrie, la Alba Iulia.

Primul proiect, „Standarde ocupaţionale în muncă, educaţie şi reorientare – SOMER”, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară nr.5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1: „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” şi derulat de DAD Expertise SRL în parteneriat cu Lotus B&B SRL şi LTL Documentary SRL, a fost implementat în perioada 1 aprilie 2014 – 30 octombrie 2015.

Pe parcursul a 19 luni, proiectul a vizat promovarea unor intervenții integrate cu caracter activ, preventiv, inovativ si flexibil, menite să conducă la combaterea șomajului si a inactivității grupurilor de persoane cu o situație dificilă pe piața muncii, precum șomerii tineri, persoanele în căutarea unui loc de muncă şi șomerii de lungă durată.

Aplicaţia, cu o valoare totala de 1.828.679 lei, a beneficiat de o finanțare nerambursabilă acordată din bugetul de stat şi Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.737.000 lei, diferenţa de 91.679 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerilor din proiect.

Proiectul s-a adresat unui număr de 314 de persoane, care au fost informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 314 de persoane, 287 de persoane au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: inspector sănătate şi securitate în muncă, manager proiect, agent vânzări, lucrător în comerț, operator procesare texte şi imagini, competenţe comune antreprenoriale, comerciant vânzător mărfuri alimentare, ghid de turism, administrator pensiune turistică, operator introducere, validare şi prelucrare date, iar, ca urmare a obținerii de noi calificări si specializări, 35 de persoane aflate în șomaj, au ocupat un loc de muncă.

Al doilea proiect, „Servicii de Pregătire şi Orientare în Rural – SPOR”, finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară nr.5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2: „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”, a fost implementat din 1 aprilie 2014 şi se derulează până în 30 noiembrie, de către DAD Expertise SRL în parteneriat cu Fundația Romtens.

Pe parcursul a 20 luni, proiectul şi-a propus promovarea unor intervenții integrate cu caracter activ, inovativ şi flexibil, menite să conducă la facilitarea accesului pe piața muncii în domenii non-agricole, a persoanelor din mediul rural, inactive sau ocupate în agricultura de subzistenţă.

Aplicaţia, cu o valoare totala de 2.081.366 lei, beneficiază de o finanţare nerambursabilă acordată din Bugetul de Stat si Uniunea Europeană prin Fondul Social European de 1.977.000 lei, diferenţa de 104.366 lei reprezentând contribuţia proprie a SC DAD Expertise SRL şi a partenerului din proiect.

Proiectul s-a adresat unui număr de 300 de persoane, care au fost informate şi consiliate profesional. În urma acestei consilieri şi a planurilor de acţiune, din totalul celor 300 de persoane, 173 de persoane au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională în următoarele domenii: bucătar, lucrător în comerț, competenţe antreprenoriale, agent vânzări, inspector resurse umane, operator procesare texte şi imagini, inspector şi specialist sănătate şi securitate în muncă.

Cursurile s-au desfășurat în patru din cele şase județe ale Regiunii Centru. În noiembrie, ultima luna din proiect, vor fi finalizate ultimele 2 cursuri şi va fi efectuată o vizită de studiu în Italia, la care vor participa 10 manageri şi angajați, beneficiari de instruire în cadrul proiectului. Participanții vor urmări procesele de promovare a sănătății şi securității în muncă, în cadrul a cinci întreprinderi din mediul rural, având ca profile economice procesarea primară a produselor agricole, procesarea cărnii, procesarea lemnului şi industria manufacturieră.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Anticorpi monoclonali la Spitalul din Alba Iulia: Un tânăr de 22 de ani, primul pacient din Alba care a primit tratamentul

Publicat

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marți, 19 octombrie 2021, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, au transmis reprezentații unității medicale, într-un comunicat remis presei. 

Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani și întrunește criteriile prevăzute de către specialiștii comisiei de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății pentru a beneficia de aceste antivirale.

Medicația ajută pacienții infectați la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe.

Bărbatul a fost transferat, marți, de la Spitalul Orășenesc Câmpeni, la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia. Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei și investigațiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali.

Pacientul a necesitat și efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă ușoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potențial de agravare în lipsa acestui tratament.

Acesta se află în primele zile de la contactarea infecției cu SARS-CoV-2.

La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituțiile medicale implicate. Terapia a fost administrată la scurt timp de la primirea fiolelor de anticorpi monoclonali.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Solicit demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL. Atac la Iohannis: Este vinovat de declanșarea crizei politice

Publicat

Ludovic Orba i-a cerut miercuri lui Florin Cîțu demisia din fruntea de președinte al PNL și a lansat un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a somat ”să înceteze bătaia de jos la adresa românilor”. 

Orban a adăugat că împreună cu Orban, ar trebui să plece și liberalii care l-au susținut.

„Am spus din capul locului că vinovatul de declanșarea unei crize politice e Klaus Iohannis.

Ambiția bolnavă de a controla numirile procurorilor și de a impune la șefia PNL un om care nu mai are nici o șansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică.

Solicit public demisia din funcția de premier a lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nici o urmă de respponsabiluate și a execuat ordinele politice. E o frână în calea negocierilor pentru o majoritate”, a declarat Ludovic Orban.

„Președintele să își aducă aminte că e președintele României. Să renunțe la ambiția bolnavă.

Îl somez să nu își mai bată joc de români și să înceapă consultările în seara asta sau chiar mâine. Vreau să afirm răspicat că nu mai vreau să fiu complice la nici un proiect care face rău Românei, care pleacă de la Florin Cîțu sau Klaus Iohannis”, a spus Orban.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Angajări la Poliția Română. Vaccin, test COVID și alte reguli stricte pentru candidații la concursuri

Publicat

Candidații la concursurile organizate de Poliția Română sunt obligaţi să respecte anumite măsuri sanitare, anunță reprezentanții insitituției, într-un comunicat de presă.

Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

-candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

-candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;

-candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs.

Citește și: Angajări la IPJ Alba: 8 posturi la serviciile Rutier, Criminalistic, Logistic și la polițiile Teiuș și Aiud. Condiții

La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la activitate, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situație DRAMATICĂ în Alba: 16 decese ale unor pacienți de COVID în ultimele 24 de ore. Date oficiale din 20 octombrie

Publicat

Situația a devenit dramatică în județul Alba, unde autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 450 de cazuri noi și 16 decese ale unor pacienți de COVID. 

Sunt date oficiale fără precedent de la începutul pandemiei.

În tot județul sunt 3.292 de cazuri active.

Citește și: Zi neagră în Alba: 450 de cazuri noi de COVID în 24 de ore. Incidența și numărul de cazuri active pe fiecare localitate

Cu o singură excepție, cei care au pierdut lupta cu virusul erau nevaccinați.

16 decese:

1. Femeie, 79 de ani, din Câmpeni, nevaccinată, cu comorbidități;

2. Femeie, 66 de ani, din Alba Iulia, nevaccinată, cu comorbidități;

3. Bărbat, 71 de ani, din Roșia Montană, vaccinat, cu comorbidități;

4. Femeie, 77 de ani, din Galda de Jos, nevaccinată, cu comorbidități;

5. Femeie, 94 de ani, din Cugir, nevaccinată, cu comorbidități;

6. Bărbat, 89 de ani, din Câmpeni, nevaccinat, cu comorbidități;

7. Femeie, 74 de ani, din Albac, nevaccinată, cu comorbidități;

8. Femeie, 71 de ani, din Galda de Jos, nevaccinată; 9. Femeie, 77 de ani, din Vințu de Jos, nevaccinată, cu comorbidități;

10. Bărbat, 72 de ani, din Șpring, nevaccinată, cu comorbidități;

11. Femeie, 90 de ani, din Zlatna, nevaccinată, mulptiple comorbidități;

12. Femeie, 51 de ani, din Aiud, nevaccinată, cu comorbidități;

13. Femeie, 84 de ani, din Scărișoara, nevaccinată, cu comorbidități;

14. Femeie, 74 de ani, din Sălciua, nevaccinată, cu comorbidități;

15. Bărbat, 89 de ani, din Meteș, nevaccinat, cu comorbidități;

16. Femeie, 81 de ani, din Sebeș, nevaccinată, cu comorbidități)

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate