Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiecte Smart City Alba Iulia: Fotografii pentru turişti, monitorizarea radonului, servicii de sănătate, robotică

Publicat

alba iulia cetate

Noi proiecte în cadrul „Alba Iulia Smart City 2018” sunt propuse pentru aplicare. Este vorba despre servicii de monitorizare a radonului – un gaz radioactiv considerat a avea un rol important în producerea cancerului bronho-pulmonar, dar şi a leucemiei – în clădiri publice, o aplicaţie mobilă pentru trimiterea de cărţi poştale personalizate (fotografii) din format digital în format tipărit, servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale şi de educare pentru sănătate în licee, dar şi soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi robotică.

Patru protocoale de cooperare intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 22 iunie. Vor fi colaborări cu mai multe firme, ce oferă gratuit soluţii inteligente pentru oraş, în cadrul „Alba Iulia Smart City”.

Municipiul Alba Iulia semnează protocol de cooperare cu Cewe Magyarorszag KFT (o companie din Budapesta), în cadrul proiectului pilot ”Alba Iulia Smart City 2018”, pentru aplicaţie mobilă CEWE destinată trimiterii de cărţi poştale personalizare din format digital – propriile fotografii – în format tipărit. Se urmăreşte îmbunătăţirea oferte de experienţe disponibile pentru vizitatorii oraşului şi localnici.

Pachetul de soluţii inteligente conţine:

– aplicaţia mobilă CEWE (disponibilă pentru iOS şi Android)– destinată atât trimiterii de cărţi poştale personalizate (10×15 cm) din format digital (propriile fotografii) în format printat (printare “la minut”) către destinatar, în mod gratuit, pe baza voucherelor furnizate de către CEWE, cât şi comandării altor produse disponibile în portofoliul CEWE, precum fotografii, CEWE fotocărţi etc, totul pe baza voucherelor furnizate de CEWE.

– expoziţii temporare de fotografii focusate pe subiecte de comunitate, expoziţie de fotografii de eveniment, precum şi expoziţii de nişă, dedicate unui număr mai mic de admiratori, dar care contribuie la întărirea şi dezvoltarea comunităţii; expoziţiile fotografice vor fi conectate cu mediul digital prin coduri QR de vizualizare pe telefoanele inteligente; CEWE va produce materialele necesare tuturor acestor expoziţii

– expoziţie CEWE Fotocarte – de eveniment, dedicată Festivalului Roman Apulum; de dimensiuni mari (42 x 30 cm) şi coduri QR de vizualizare pe telefon

– CEWE Fotocartea Marii Uniri – chipuri de personalităţi care şi-au adus contribuţia la realizarea unirii de la 1918; coduri QR de vizualizare şi pe smartphone

– expoziţie foto cu cele 5 fotografii ale Unirii, realizate de Samoilă Mârza, de dimensiuni mari şi coduri QR de vizualizare şi pe smartphone

– expoziţii de tip “Majog of” legate de evenimentele Anului Centenar la Alba Iulia şi coduri QR de vizualizare şi pe smartphone

– echipament de printat fotografii instant (DigiFotomaker), direct de pe smartphone (cablu sau tehnologie Bluetooth) sau de pe alt suport de memorie, prin intermediul aplicaţiei CEWE; echipamentul va fi utilizat pe parcursul evenimentelor derulate în Cetatea Alba Carolina.

Proiectul începe în 25 iunie 2018.

Se mai propune aprobarea unui protocol de cooperare cu Vichi Farm SRL din Alba Iulia, pentru acţiuni de prevenţie, educare şi informare prin servicii de măsurare a vârstei pulmonare, a vârstei arteriale, de educare în licee, pentru renunţarea la fumat, despre contracepţie şi consumul de alcool.

Vichi Farm face parte din comunitatea Alphega, o platformă europeană de farmacii independente dedicate creşterii gradului de sănătate al fiecărei persoane, prin servicii personalizate.

Proiectul va fi derulat de Vichi Farm în colaborare cu Elisa Med SRL şi include:

– serviciul de măsurare a vârstei pulmonare (screening cu aparat special, pentru identificarea riscului de boli bronho-pulmonare, a treia cauză de deces la nivel mondial, până în 2020; evaluarea pre-spirometrică a funcţiei respiratorii cu ajutorul aplicaţiei medicale VitaLogic)

– serviciul de măsurare a vârstei arteriale (screening cu aparat special, pentru conştientizarea factorilor de risc în declanşarea bolilor cardiovasculare, prima cauză de mortalitate în lume)

– program de educare şi informare în licee “Sănătos în clasă, sănătos acasă” (renunţarea la fumat, contracepţia şi bolile cu transmitere sexuală; alcoolul şi rolul nociv asupra sănătăţii)

Primele două servicii vor fi acordate la sediul farmaciei Vichi Farm şi în corturi pemdicale instalate la evenimente de weekend ori campanii cu vizibilitate în oraş.

Programul de educare pentru sănătate în licee va fi aplicat la: Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, Liceul de Muzică şi Arte “Regina Maria”, Colegiul Economi” Dionisie Pop Marţian” şi Colegiul Tehnic Apulum (60-120 participanţi/eveniment).

Proiectul începe la 1 iulie 2018.

Dositraker SRL București va implementa la Alba Iulia “RadonAir”  – o aplicaţie de monitorizare a radonului în interiorul clădirilor cu acces public, fiind selectate o şcoală, o grădiniţă şi o clădire a Primăriei.

Soluţia oferită presupune instalarea a 3-7 detectori activi în fiecare dintre aceste clădiri, în funcţie de configuraţia imobilelor. Datele citite de detectori sunt transmise către aplicaţie. Rezultatele sunt furnizate într-o manieră uşor de înţeles către beneficiari.

Monitorizara nivelului de radon din interiorul clădirilor este prevăzută de legea 63/2018. Concentraţia maxim admisă de radon este de 300Bq/m3 medie anuală.

Proiectul oferă context pentru înţelegerea efectelor pe care radonul, gaz radioactiv emis de scoarţa terestră, le poate avea asupra sănătăţii cetăţenilor. Instrumentele folosite sunt noutate pe plan naţional.

Nu în ultimul rând, Asociația Cluj IT  pune la dispoziţie 9 soluţii inteligente, printre care: soluţie pentru învăţare inteligentă în mecatronică şi Smart City, dezvoltată de UTCN, cu acces gratuit pentru copii şi profesori la un laborator mobil de mecatronică şi kit-uri de robotică; analiza consumurilor energetic din oraş; gestiune a consimţământului utilizatorilor – GDPR, soluţie de gestionare a identitpţii utilizatorilor şi securităţii IT.

Oferta asociaţiei pentru municipiul Alba Iulia:

Soluţii pentru Învăţare Inteligentă în Mecatronică şi Smart City (dezvoltată de UTCN): profesorii şi copiii vor avea acces în laborator mobil de mecatronică şi două kit-uri de robotică (15 configuraţii de roboţi)

Clădire inteligentă – partenerul UTCN va realize o demonstraţie de gestionare a unei clădiri inteligente

Instrumente de management energetic urban – dezvoltată de UTCN; soluţie software de analiză a consumurilor energetice de oraş şi de luare a deciziilor

Clym – soluţie software a partenerului UNLOQ de gestiune a consimţământului utilizatorilor (GDPR)

UNLOQ Admin – soluţie de administrare de multiple aplicaţii într-o singură interfaţă, pentru smart city sau aplicaţii în afaceri de eficientizare a fluxurilor de control

UNLOQ Authenticate – soluţie de gestionare a identităţii utilizatorilor şi securităţii IT

ULOQ KMS – soluţie de criptare în cheie multiplă şi la nivel de câmp; recomandată pentru aplicaţii critice de infrastructură IT, inclusiv Smart City

Glimpse Plus – soluţie Unloq de mobilitate urbană, integrată de transport şi logistică, pentru gestionarea forţei de muncă, a vehiculelor, bunurilor şi dispozitivelor

Calendis – soluţie Unloq uşor de integrat cu alte aplicaţii, pentru gestiunea întâlnirilor şi audienţelor în zona de administraţie inteligentă.

Protocoalele vor fi aplicate până la 1 august 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax