Eveniment
Proiectul „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale”. Zeci de angajați formați profesional și servicii îmbunătăţite
Rezultatele proiectului „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale – Model de excelență” au fost prezentate marţi, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanți ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba şi Mureș, Fundației PAEM Alba și Asociației Profesionale a Asistenților Sociali Alba. Au fost prezenţi şi oficiali ai administrației locale și judeţene: Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Ioan Bogățan, viceprimarul municipiului Alba Iulia și vicepreședintele CJ Alba, Ioan Bumb.
În cadrul proiectului, au fost calificați 15 îngrijitori la domiciliu, 20 de persoane s-au perfecționat în ocupația de animator și 15 persoane s-au perfecționat ca lucrători sociali. De asemenea s-au organizat schimburi de bune practici la care au participat 160 de persoane și s-au realizat 245 de vizite de supervizare la nivelul celor 48 de servicii sociale pentru copii și bătrâni. Și administratorii de servicii sociale, administratorii de centre sociale au fost pregătiți în dezvoltarea de competențe manageriale. Un număr de 70 de angajați ai celor 27 de organizații furnizoare de servici sociale din Alba și Mureș au fost formați prin organizarea a 4 module de pregătire teoretică și 18 de pregătire practică.
Proiectul a fost inițiat în 2009 și s-a derulat pe parcursul a 22 de luni, în care au fost evaluate 49 de servicii sociale pentru bătrâni şi copii, administrate în parteneriat public-privat în cadrul judeţelor Mureş şi Alba. S-a urmărit sporirea nivelului de competenţe certificate de lucru cu beneficiarii la nivelul angajaţilor din cadrul serviciilor sociale evaluate din cele două judeţe, îmbunătăţirea competenţelor organizaţionale şi manageriale ale reprezentanţilor din partea a 27 de organizaţii locale ale societăţii civile implicate în administrarea serviciilor sociale evaluate. De asemenea, a fost inclusă sprijinirea elaborării, în parteneriat cu instituţiile publice locale, a unei strategii de dezvoltare organizaţională durabilă a reţelei locale de ONG-uri implicate în livrarea de servicii sociale, crearea şi instituţionalizarea un mecanism (tip intranet) funcţional de administrare a datelor relevante în supervizarea, monitorizare şi evaluare calităţii serviciilor către beneficiari la nivelul ONG-urilor responsabile şi a instituţiilor publice cu atribuţii în administrarea de servicii sociale pentru copii, bătrâni.
Proiectul „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale – Model de excelenţă” a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni” şi a avut drept scop crearea unui model de excelenţă în managementul integrat şi în administrarea la standarde europene a serviciilor sociale furnizate prin parteneriat-public privat în cadrul Regiunii Centru.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News