Connect with us
Publicitate

Actualitate

RABLA 2014: Cu ce oferte încearcă dealerii auto să-şi atragă clienţii. Reduceri suplimentare faţă de tichetele de la stat

Publicat

Pentru a atrage clienţii care doresc să-şi achiziţioneze automobile prin Programul Rabla 2014 şi nu numai, dealerii auto se întrec în reduceri de preţ pentru unele modele. Unele oferte ajung şi la dublul valorii de 1.450 de euro a tichetului din programul de stat. În funcţie de cele mai căutate maşini şi strategia de piaţă, discounturile variază de la câteva sute la câteva mii de euro.

Cele mai mari reduceri de pe piaţă faţă de tichetul prin Programul Rabla se regăsesc la dealerii Ford şi Skoda, potrivit economica.net. Însă discounturi atractive sunt şi la Volkswagen, Citroen sau Opel.

La Ford, de exemplu, este valabilă promoţia de 550 de euro în plus reducere faţă de tichetul valoric de 6.500 de lei (1.450 de euro). Dealerul acordă suplimentar discounturi pentru modelele Focus, B-Max şi Ka.

La Skoda, reducerile suplimentare ajung şi la 2.500 de euro, pentru modele ca Roomster. Pentru Octavia, discounturile erau cu 16% faţă de preţul de bază, iar pentru Fabia, de 21%.

La Volkswagen, reducerile suplimentare sunt mai mici, de 100 de euro şi chiar mai puţin pentru modelele Polo sau Golf, însă la achiziţionarea unui autoturism Citroen C3 puteţi avea un discount în plus faţă de programul de stat, de 700 de euro.

Opel intră în seria promoţiilor legate de Programul Rabla cu reduceri de 25% faţă de preţul de bază. Pentru Corsa, discountul este de peste 1.000 de euro.

Hyundai are oferte pentru modele ca Elantra şi ix35, în cadrul programului naţional de înnoire a parcului auto.

În schimb, maşina naţională, Dacia Logan, nu mai are nevoie de reduceri suplimentare.

Reamintim că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat anul acesta un număr de 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice, respectiv 17.000 pentru persoane fizice.

Persoanele fizice se pot prezenta la oricare dintre colectorii autorizaţi, pentru casarea autovehiculelor uzate. Până în 2 mai, în sistemul informatic al AFM mai erau disponibile 12.943 de tichete valorice.

În cadrul Programului din acest an, finanţarea nermbursabilă alocată fiecărui român care vrea să renunţe la maşina învechită şi să cumpere alta nouă, este de 6.500 lei, aceasta reprezentând prima de casare. În plus, persoana fizică poate primi primi câte un eco-bonus în valoare de 500 lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate în cazul achiziţionării de autovehicule eco-frendly.

În această ediție a Programului se poate înscrie orice persoană care are domiciliul sau reşedinţa în România, nu are obligaţii de plată la bugetul local şi este proprietarul unui autovehicul cu o vechime de minimum 8 ani. Aceasta este de altfel una dintre noutăţile Programului 2014, până acum fiind acceptate doar autovehiculele cu o vechime de cel puţin 10 ani.

O altă noutate este faptul că persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program. De asemenea, în această ediție tichetele nu sunt acordate fizic beneficiarilor, ci sunt alocate electronic în sistemul informatic al AFM.

Paşii pe care trebuie să-i urmeze persoanele fizice până la momentul achiziţiei prin program a noului autoturismului sunt următorii:

Pasul 1. Proprietarul autovehiculului uzat consultă lista producătorilor validaţi şi îl alege pe cel de la care doreşte să achiziţioneze noua maşină.

Pasul 2. Se prezintă la dealerul ales, în vederea înscrierii în program. În această etapă este nevoie ca proprietarul mașinii să declare dacă va fi beneficiarul direct al tichetului electronic sau cedează acest drept unei alte persoane.

Pasul 3. Producătorul/dealerul introduce, în aplicaţia PSIPAN 2014, date privind proprietarul şi autovehiculul uzat şi îi eliberează proprietarului o notă de înscriere.

AFM verifică în termen de 5 zile datele introduse în aplicaţia PSIPAN şi confirmă/infirmă corectitudinea acestora.

Pasul 4. După confirmarea corectitudinii datelor de către AFM, dealer-ul îi transmite proprietarului că a primit acceptul să meargă la un colector autorizat să îşi caseze autovehiculul uzat în vederea obţinerii certificatului de distrugere şi la Poliţie pentru radierea autovehicului.

Pasul 5. După aceste acţiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealer-ul auto pentru a-şi completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere şi certificatul de radiere. Din acest moment, beneficiarul are la dispoziţie 25 de zile să finalizeze contractul de de achiziţie pentru autovehiculul nou şi să achite avansul.

Dacă acest termen nu este respectat, tichetul se pierde, merge înapoi în sistemul naţional şi este redirecţionat către alt beneficiar.

Pasul 6. În termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, dealer-ul emite factură de livrare a autovehiculului nou.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate