Connect with us
Advertisement

Actualitate

„Rămâi Albaiulian! Vino la UAB”, o campanie de promovare a Universităţii „1 Decembrie 1918” în rândul liceenilor

Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a avut loc, miercuri, o conferinţă de prezentare a proiectului „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB”, o campanie de promovare a Universităţii albaiuliene în rândul elevilor de liceu din anii terminali. Acest proiect este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia.

Proiectul „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB” este iniţiat de elevi de liceu şi va fi materializat de către aceştia, împreună cu studenţi membri LSUA şi membri ai Asociaţiei „Alumni” UAB. Scopul proiectului, de a promova Universitatea „1 Decembrie 1918” în rândul viitorilor absolvenţi de liceu, pentru a-şi continua studiile în oraş. Echipa de studenţi şi absolvenţi vor derula o serie de activităţi în liceele din oraş ce constau în principal în împărţirea de materiale promoţionale, insigne cu sigla Universităţii, precum şi întâlniri şi discuţii interactive între elevi şi studenţi.

Echipa care va pune în practică proiectul „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB” este formată din Cristian Fleşeriu, lider de echipă şi elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia, Ana Maria Szell şi Florina Cristina Dărămuş, eleve în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Apulum”, Bianca Lorena Moldovan şi Andreea Anamaria Cordon, eleve la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.

Reprezentantul Asociaţiei „Alumni” UAB, Cristian Dima, a explicat că ţinta proiectului sunt aproximativ 1000 de liceeni, iar beneficiar indirect este întreaga comunitate albaiuliană, întrucât activităţile pe care le desfăşurau elevii în timpul liceului (voluntariat, altele) nu vor mai trebui întrerupte prin plecarea într-un alt oraş.

Cristian Fleşeru, lider de echipă, a precizat că importanţa proiectului „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB”, dincolo de dezvoltarea oraşului, este şi una a fiecărui tânăr aflat în situaţia (dificilă uneori) de a începe viaţa de student de la zero, într-un oraş nou: „Dorim ca prietenii pe care îi avem să rămână în oraş pentru a creşte împreună”.

Reprezentantul Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava, a explicat că această promovare nu va fi una tehnică, genul business, ci va fi mai degrabă o oportunitate de a crea interacţiune între elevii de liceu şi stundeţi. La începutul campaniei, elevii vor primi un chestionar, pentru a clarifica ce aşteptări au de la o asemenea acţiune. Bugetul prevăzut pentru acest proiect este de aproximativ 2.600 lei, finanţat în mare parte de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

După încheierea de acorduri de parteneriat cu instituţiile şi organizaţiile implicate (Universitatea „1 Decembrie 1918”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liga Studenţilor UAB), campania va demara printr-o caravană în liceele din Alba Iulia. Caravana va circula după următorul program:

7 mai 2012 – Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”

9 mai 2012 – Liceul Apulum, nr 4

11 mai 2012 – Colegiul Naţional „Dionisie Pop Marţian”

14 mai 2012 – Liceul Sportiv

16 mai 2012 – Liceul nr. 3 „Dorin Pavel”

18 mai 2012 – Liceul nr. 1

21 mai 2012 – Seminarul Teologic Ortodox

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. student

    miercuri, 02.05.2012 at 13:25

    E pe bune sau e o gluma? Cum se poate asa ceva? Sa promovezi ceea ce se cheama „distrugerea viitorului unor tineri”!!!

    • Fleseru Cristian

      miercuri, 02.05.2012 at 16:50

      Nu e o gluma. Imi pare rau ca ai o parere proasta despre Universitatea din Alba.
      Imi doresc ca tineri sa ramana in oras pentru a ridica impreuna orasul si pentru a ne realiza ACASA.
      Sunt curios cum ” distruge viitorul tinerilor”… poate imi vei raspunde 🙂

      • student

        joi, 03.05.2012 at 08:56

        Din pura coincidenta si eu sunt dintr-o comuna de langa Alba Iulia. Am terminat liceul la CLB Sebes iar din 25 de colegi majoritatea am ales drumul marilor centre universitare. Pentru putinii colegi ramasi in Alba Iulia, alegerea Universitatii 1 Aprilie a insemnat totodata lipsa dezvoltarii unei cariere profesionale si imbratisarea profesiei de „vanzator” sau „agent”. Pe langa aceste cazuri mai cunosc zeci de astfel de exemple.
        Cand spun ca Universitatea 1 Aprilie distruge viitorul tinerilor ma refer in primul rand la faptul ca o universitate cu atatea specializari nu poate sa fie performanta (vezi clasificarea in a treia categorie valorica). Atata timp cat o universitate are o oferta educationala foarte variata, ce include specializari din mai toate domeniile gandul ma duce doar la partea financiara, la ceea ce se numeste fabrica de diplome, ce-i drept foarte rentabila si cu reale castiguri pentru cei implicati in conducere.
        Un al doilea argument pe care ma bazez cand spun ca Universitatea 1 Aprilie distruge viitorul tinerilor este acela ca absolventii sunt, inca din prima zi de cand se trezesc cu diploma in mana, „someri cu acte”. Locurile de studiu oferite de universitate nu isi au acoperire nici de 10% in piata muncii, Alba Iulia fiind un oras mic iar sansele ca un absolvent de UAB sa prinda un post in orasele mari, unde locurile de munca sunt mai numeroase, sunt minime.
        Asa ca, stimati elevi, indreptati-va spre centrele mari universitare, deoarece nu doar faptul ca se face scoala conteaza ci si faptul ca, dupa absolvire ai posibilitatea sa aplici ceea ce ai studiat in decursul anilor de facultate, prin gasirea unui loc de munca adecvat.

        • anonim

          joi, 03.05.2012 at 17:49

          Dupa cum a spus si Valentin ”cei care vor sa faca scoala fac,retardatii tot retardati raman oriunde se duc’.
          E atat de greu sa te bucuri ca o grupa de liceeni a avut curajul sa se ”inhame” la un proiect asa complex?
          Tu ce faceai la 15-16 ani? Uitate la ei si copara cu ce fac majoritatea tinerilor de varsta lor.

  2. Kos

    miercuri, 02.05.2012 at 13:39

    Trebuie promovat orasul…ca elevii/studentii sa ramana in Alba. Multi care merg in CLuj, Timisoara, Sibiu etc….merg pt ca e distractie…si sunt alte mentalitati(de distractie) nu neaparat din cauza ca e mai buna facultatea. Nu exclud faptul ca nu sunt bune acele facultati din acele orase…dar daca le ceri elevilor sa dea motivul pt care merg in Cj, Tm,etc….e acela ca ESTE DISTRACTIE….pe langa faptul ca isi doresc sa plece de acasa, sa fie singuri, sa fie de capu lor( pe spatele parintilor).
    Oricum, sustin aceasta campanie…vreau sa aud ca vin multi elevi din alte judete, la noi la facultate, la noi in oras!!

  3. Valentin P.

    miercuri, 02.05.2012 at 21:10

    Buna initiativa! Am fost si eu in vizita la UAB si am dat de oameni absolut minunati. Si le-am vazut laboratoarele, am intrat la un curs, am discutat cu studentii. Cei care vor sa faca scoala fac, ratatii sunt ratati oriunde merg. Bravo colegi ca ati cistigat proiectul! Vali

  4. Bogdan

    joi, 03.05.2012 at 10:43

    Nu stiu de ce, dar imi vine sa rad cand vad atatea campanii de promovare a UAB. O universitate de valoare isi face reclama prin absolventii ei, nu prin campanii desfasurate prin licee. Cum poti sa spui despre UAB ca pregateste specialisti cand este in a treia categorie valorica. Cineva spunea mai inainte ca elevii pleaca la Cluj, Timisoara, Bucuresti (ca nici Sibiu nu este un asa centru universitar) doar pentru distractie, da pleca psi pentru distractie, dar pleaca si pentru posibilitatile de afirmare in cariera. Un lucru cert este acela ca UAB pregateste taximetristi, vanzatori si ospatari cu diplome…ce mai specialisti. :)))

  5. Cristian Dima

    luni, 07.05.2012 at 10:01

    Dragii mei, campania inițiată de acești liceeni prin proiectul ”Rămâi Albaiulian! Vino la UAB”, este desfășurată și cu sprijinul Asociației Absolvenților Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Această Universitate poate fi considerată una mică dar în nici un caz una slabă. Domnule Bogdan este foarte adevărat că o Universitate își face reclamă prin absolvenții ei, ei bine pot da o sumedenie de exemple care au reușit în viață fiind profesori sau lectori universitari, magistrați de succes, directori la diverse instituții sau firme, arheologi în diverse instituții. Spre exemplu eu am terminat la UAB, arheologie și am reuști să mă impun la Cluj-Napoca și sunt angajat la Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei și sunt doar un mic, foarte mic exemplu deoarece sunt tânăr absolvent din 2006. Dar am exemple de reușită precum Mihai Gligor care își continuă studiile post-doctorale la Oxford și multe altele. Voi reveni în alte ocazii prin intermediul presei pentru a da mai multe exemple. Doar cine nu vrea nu face școală la UAB sau în orice altă parte.

  6. elena

    joi, 10.05.2012 at 01:25

    Foarte buna initiativa!
    De ce este Facultatea 1 Decembrie 1918 o problema?
    Noi nu avem nici o problema cu facultatea 1 Decembrie 1918,
    avem o problema cu orasul in care traim, fiindca majoritatea au ales sa plece si nimeni nu a luat atitudine.
    Dar asta nu inseamna ca Facultatea 1 Decembrie 1918 nu trebuie apreciata si sprijinita, iar cine a facut cursurile la zi la Universitatea 1 Decembrie 1918, timp de 4 ani zi de zi, stie cum se obtine o diploma.
    Chiar daca au facut facultati in alte orase, tot inapoi in Alba Iulia au ajuns majoritatea, pentru ca tot acasa e mai bine.
    Este o problema a locurilor de munca care exista peste tot, fie Alba, Timisoara, Bucuresti, iar cei care doresc sa se afirme o pot face si terminand facultatea din Alba Iulia, nu numai in alte orase.
    Prin studierea unui centru mare universitar cum zice domnul student, unde locurile de munca sunt mai numeroase decat in celelalte orase, care este probabilitatea ca acel student din Alba Iulia spre exemplu sa prinda un loc de munca adecvat profesiei sale printre ceilalti mii si mii de studenti, si mai ales neavand un domiciliu stabil in acel oras care sa ii permita sa isi desfasoare activitatea in mod normal fara nici o constrangere, cei privilegiati vor fi mereu cei ai casei, cel putin eu asa consider si pe urma ceilalti.
    Iar ca si concluzie, de ce sa nu incercam sa facem si noi ceva pentru noi.
    Bafta celor implicati, poate in viitor vom avea o alta mentalitate…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement