Connect with us
Publicitate

Actualitate

Relațiile dintre părinți și copii, afectate de rețelele de socializare. Concluziile unor cercetători şi recomandările acestora

Publicat

copil tabletaAproape un sfert dintre părinții care utilizează rețelele de socializare recunosc faptul că le-au fost afectate relațiile cu proprii copii, după ce au fost văzuți în ipostaze compromițătoare în pozele postate online, în timp ce relațiile cu familia, prietenii și colegii sunt din ce în ce mai distante, ca efect al comunicării prin intermediul internetului, reiese dintr-o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

Potrivit specialiștilor, peste o cincime dintre părinți susțin că relațiile cu copiii lor au fost afectate negativ după ce aceștia i-au văzut în ipostaze compromițătoare în social media. În schimb, doar 14% dintre părinți spun că au fost deranjați de comportamentul online al copiilor lor, scrie Agerpres.

De asemenea, 16% dintre utilizatori au spus că relația cu partenerul de viață le-a fost afectată, pentru că au fost văzuți într-o situație compromițătoare în social media.

„Având în vedere tendința de a încărca fotografii cu ei înșiși sau cu alții sub influența alcoolului sau sumar îmbrăcați, pentru a obține un număr mai mare de aprecieri, este evident că rețelele de socializare pot afecta relațiile din mediul offline ale utilizatorilor. Dar dacă ne-am aștepta ca părinții să nu aprobe comportamentul online al copiilor lor, în realitate este invers. Relațiile cu familia, prietenii și colegii se schimbă pe măsură ce oamenii comunică față în față tot mai puțin, ca efect al rețelelor de socializare”, notează realizatorii studiului.

Statistica celor de la Kaspersky arată, totodată, că o treime dintre utilizatori au spus că acum comunică mai puțin cu părinții lor (31%), cu copiii (33%), cu partenerii (23%) și cu prietenii (35%), „pentru că îi pot vedea și comunica cu ei prin intermediul social media”.

„Chiar dacă studiul arată că rețelele de socializare pot ajuta la rezolvarea unor bariere cum sunt cele puse de timp și de distanță, ele nu îi fac totdeauna fericiți pe oameni. Le pot afecta relațiile cu ceilalți și îi lasă cu un gust amar, pentru că își compară mereu viețile cu ale celorlalți. Goana după aprecieri și validare socială îi determină pe utilizatori să dezvăluie tot mai multe informații private pe platformele de socializare, punându-se în pericol pe ei înșiși, dar și pe ceilalți: prieteni, familie și colegi. Pentru cei care decid să renunțe la conturile din rețelele de social media, găndul că își vor pierde toate amintirile digitale, inclusiv fotografiile și interacțiunile poate fi dificil de acceptat. Pentru a se proteja pe ei și relațiile cu ceilalți, oamenii trebuie să fie mai precauți și mai bine informați, în legătură cu lucrurile pe care le dezvăluie în social media. Acest lucru îi va ajuta să diminueze riscurile digitale și să evite afectarea relațiilor din lumea reală”, se arată în cercetarea de specialitate.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, ce are în portofoliu, la ora actuală, peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii — client.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate