Administrație
Autorităţile se frământă să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman a declarat că, în urma discuţiilor cu director general al firmei TIM SA Cluj-Napoca, constructorul de la Bazinul Olimpic, Mihai Mândruţiu, problemele de la acest obiectiv vor fi rezolvate şi de săptămâna viitoare lucrările vor continua în ritm susţinut. Referitor la această situaţie, au adus precizări şi reprezentanţii Primăriei, dar şi ai firmei TIM SA.
Potrivit precizărilor vicepreşedintelui CJ Alba, reprezentanţii firmei s-au întâlnit joi şi cu reprezentanţii Primăriei Alba Iulia şi s-a ajuns la un numitor comun.
„În primul rând, Consiliul local Alba Iulia va trebui să aprobe un proiect de hotărâre, care va fi susţinut şi de consilierii locali liberali, ca partea de co-finanţare pentru structura de rezistenţă de circa 5 miliarde de lei vechi să fie suportată de Primăria Alba Iulia. Suma iniţială a fost mai mică, dar, în urma expertizei, suma a fost reactualizată. Conform contractului, această sumă de co-finanţare pentru structură revine Primăriei Alba Iulia.
Am primit aprobarea CNI ca firma TIM să asigure condiţiile necesare, adică căldură, pentru finalizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor, aprilie acest an. Adică CNI a răspuns pozitiv cerinţei mele, în urma punctului de vedere al primăriei, iar cheltuielile vor fi decontate de CNI.
Luni vor fi aduse de la Cluj turbosuflantele care vor asigura o temperatură medie şi constantă de lucru în interior.
Marţi demarează lucrările de placare în interiorul bazinului şi partea de instalaţii. Aşadar, se poate şi dintr-o parte şi din alta dacă lucruri ca bazinul olimpic nu sunt politizate excesiv prin scrisori otrăvite”, arată Florin Roman, pe pagina de socializare.
În replică, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia fac următoarele precizări: “Gradul de responsabilitate al Primăriei pe durata executării lucrărilor de modernizare la bazinul olimpic de către Compania Națională de Investiții este nul. Nu se pot executa lucrări de întreținere într-o clădire aflată în proces de reabilitare. Chiar dacă la avizarea proiectului la CNI s-a evidențiat nevoia ca Primăria să susțină costuri în valoare de 31.500 lei, pentru consolidarea elementelor structurale, în urma procedurii de licitație aceste lucrări au fost incluse în contractul încheiat între CNI și SC TIM SA Cluj. Acest aspect se poate verifica din documentele aflate la CNI și la constructor.
Domnul Florin Roman ar trebui să știe din postura demnității publice pe care o deține, că odată predat un obiectiv de investiții, municipalitatea în cazul de față, nu suportă sub nicio formă cheltuieli curente pentru utilități necesare pe timpul lucrărilor pentru organizarea șantierului (gaz, curent etc). Bazinul este în folosința CNI pe durata construcției, deci autoritatea locală în calitate de proprietar nu are obligații pentru întreținere, răspunderea revenind constructorului conform art. 4.1.19 din contractul încheiat cu CNI. Societatea TIM Cluj admite acest adevăr evidențiat atât contractual, dar și asumat în mod firesc. S-a întrebat domnul Roman dacă, atunci când au fost executate alte obiective de genul locuințelor ANL sau locuințelor sociale, vreun constructor a cerut Primăriei căldură pentru realizarea finisajelor? Îi spunem noi: nu. Un minim interes în zona informațiilor de specialitate l-ar fi lămurit.
Referitor la datoriile pe care domnul Roman reclamă că le avem față de constructor, trebuie să știe că acestea nu rezultă din vreun document, Primăria Alba Iulia nefiind parte semnatară în acest contract. Niciun alt document oficial pe baza căruia să putem angaja cheltuielile nu arată o astfel de obligație. Dl. Roman ar trebui să știe că orice cheltuială din fonduri publice se face doar pe baza unui angajament legal, respectiv în baza unui contract, care în acest caz nu există. Compania care execută lucrările se alătură punctului de vedere exprimat în acest material, iar acest lucru poate fi verificat de către cei interesați contactând reprezentanții SC TIM SA Cluj sau reprezentantul din teren.
Suntem convinși că domnul Roman are o permanentă dorință de dare de seamă opiniei publice. Iar apogeul acestei stări de spirit, este departe de a fi atins. Îl sfătuim însă, să se preocupe atent de variabile precum: criza, investitori, județul Alba, promisiunile din campanie și alte lucruri care îl definesc ca politician. Nu este nevoie ca dânsul să “intervină” la CNI pentru turbosuflante, nici să-i roage pe aceștia să achite utilitățile de dragul atmosferei pe care o inspiră un super-erou. Ar fi util să aprofundeze modul în care se gestionează un proiect sau un șantier. Asta dacă nu cumva dorește să rămână în istoria locului ca un om care a făcut de toate, dar nimic.”
Directorul firmei TIM SA, Mihai Mândruţiu a declarat pentru Alba24.ro că termenul de finalizare a lucrărilor pentru Bazinul Olimpic este mai 2013. Până, atunci, de săptămâna viitoare, se vor suplimenta forţele de lucru la acest obiectiv, iar problemele de asigurare a temperaturii necesare pentru desfăşurarea lucrărilor vor fi rezolvate. Acesta a confirmat că Primăria ar urma să contribuie cu o sumă de până la 5 miliarde lei vechi pentru partea de structură, dar şi că fondurile au fost deblocate pentru aceste lucrări de la CNI.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
gigi
joi, 17.01.2013 at 15:33
Bravo Alba24 ! Asa trebuie prezentate lucrurile, ascultand toate partile implicate. Sper sa ramaneti in continuare impartiali.
cetatean
vineri, 18.01.2013 at 00:27
pana la urma termenul e mai 2013 . superr :)))) parca era vorba de aprilie
:))) . daca il deschide in mai imi tai **** jos