Connect with us
Advertisement

Eveniment

Rezultate BACALAUREAT 2017 în Alba: Peste 70% dintre candidaţi au obţinut calificativ „experimentat” la Română. 131 sunt de nivel mediu

Publicat

bac examen alba iulia sesiunea toamna 2014 Dintre cei 2.348 de candidaţi din Alba, care s-au prezentat marţi şi miercuri la Proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orala în limba română, în cadrul examenului de Balacalureat 2017, 1.792 (76,3%) au obţinut calificativul „experimentat”.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a precizat pentru Alba24.ro că dintre cei 2.372 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de Bacalaureat, nu s-au prezentat la prima probă 24, iar dintre cei 2.348 prezenţi, 1.792 (76,3%) au primit calificativ „experimentat”, 425 „avansat” şi 131 „mediu”. Nu au fost incidente la prima probă de examen, în Alba.

În judeţul Alba sunt înscrişi 2.619 candidaţi pentru sesiunea iunie-iulie 2017 a examenului de Bacalaureat. Dintre aceştia, 263 sunt din promoţii anterioare, iar 2.356 din promoţia curentă. Cei mai mulţi elevi absolvenţi provin de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş (211), Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (207), Colegiul Naţional „Avram Iancu” Cîmpeni (190) şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia (185).

Examenul continuă joi, 8 iunie, cu proba B (oral, limba maternă), la care sunt înscrişi 97 de candidaţi, respectiv vineri, 9 iunie, cu proba D (competenţe digitale)– 2.331 de candidați, iar la proba C (oral, limbă străină), în perioada 14-16 iunie, sunt 2.325 de candidaţi.

Cele 12 centre de examen pentru probele scrise sunt organizate la următoarele unități de învățământ: Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, Colegiul Național „David Prodan” Cugir, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mures, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș.

Şi în acest an, sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

Examenul de bacalaureat naţional 2017 se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.799/2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat – 2011, cu modificarile ulterioare.

Citește și BACALAUREAT 2017: MODELE de SUBIECTE, calendar şi detalii de la Ministerul Educaţiei. TOATE datele pentru candidaţi

Vor fi monitorizate cu camere de supraveghere video şi audio sălile în care se desfăşoară probele examenului de bacalaureat naţional, dar şi cele în care se descarca şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

După încheierea probei scrise, înregistrările audio-video din sălile de examen se verifică prin sondaj. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

Candidaţilor li se interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Trebuie să le lase în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză, nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, în sala de examen nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu pot avea nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încalcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicita să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

Apoi, candidaţii vor semna un proces-verbal cu aceste prevederi şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate are drept consecinţă măsurile amintite.

CALENDARUL examenului de bacalaureat naţional 2017

Sesiunea iunie-iulie 2017

6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orala în limba română – proba A

8 – 9 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

14 – 16 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

26 iunie 2017: Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă

27 iunie 2017: Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă

5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement