Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultatele examenului de absolvire pentru avocaţii stagiari: Şase candidaţi din Alba au obţinut punctaje pentru promovarea testărilor


Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecataInstitutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) a publicat rezultatele examenului de absolvire din acest an pentru avocaţii stagiari. Şase candidaţi din Alba au obţinut punctaje de promovare a examenului.

Este vorba despre Silviu Simion Tomuţa (punctaj 38), Iulia Marincean (punctaj 38), Alexandra-Florina Stanciu (punctaj 38), Radu-Ioan Bora (punctaj 37), Victor Agoşton (punctaj 36), Maria Alexandra Milaciu (punctaj 36). Alţi doi candidaţi au obţinut 30, respectiv 28 de puncte, insuficiente pentru promovarea examenului.

Probele orale s-au desfăşurat între 23 noiembrie şi 3 decembrie, iar proba scrisă a avut loc pe 7 decembrie. Vezi AICI rezultatele.

La examen au participat atât avocaţii stagiari aflaţi în anul II de pregătire profesională iniţială, cât şi cei care n-au promovat examenul de absolvire în sesiuni anterioare.

Contestaţiile pot fi depuse până la ora 17:00, personal, la INPPA (Str. Vulturilor, nr. 23, etaj 2, sector 3, Bucureşti) sau prin fax, la numărul 021 / 330 12 97, sau prin e-mail, la adresa office@inppa.ro.

Candidaţii au fost evaluaţi printr-o serie de probe orale şi o probă scrisă, aceştia fiind obligaţi, conform regulamentului de examen, să participe la acestea, la finalizarea perioadei de pregătire profesională iniţială.

Avocaţii stagiari au fost examinaţi, între 23 noiembrie şi 3 decembrie, la probele orale (colocvii). Acestea au avut un caracter preponderent practic şi aplicativ şi s-au desfăşurat pentru disciplinele Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal, Dreptul Uniunii Europene, Dreptul European al Drepturilor Omului şi Dreptul European al Muncii.

Pentru a trece cu succes de probele orale, candidaţii au trebuit să obţină la toate calificativul „admis”, potrivit regulamentului de examen.

Apoi, dacă au fost declaraţi admişi la probele orale, candidaţii au putut să susţină proba scrisă, în data de 7 decembrie, la disciplinele Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual penal.

Proba scrisă a constat în rezolvarea a 50 de cazuri practice, cu subiecte unice. Fiecărei întrebări i-au corespuns mai multe variante de răspuns, dintre care una sau două au fost corecte, dar a existat şi posibilitatea ca toate variantele să fie incorecte.

Potrivit regulamentului de examen, calificativele probei scrise au fost acordate în funcţie de numărul de răspunsuri corecte. Astfel, candidaţii au trebuit să obţină cel puţin 31 de răspunsuri corecte pentru a fi admişi (adică cel puţin calificativul „satisfăcător”). Practic, calificativul obţinut la proba scrisă reprezintă calificativul final al examenului.

După ce rezultatele examenului vor fi validate de către INPPA, absolvenţii vor primi adeverinţe ce atestă promovarea acestuia. Apoi, în maximum un an de la validarea rezultatelor, absolvenţii vor primi certificatele ce atestă formarea profesională iniţială în profesia de avocat.

sursă: avocatnet.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Furtunile uscate, fenomenul cu care România va trebui să se obișnuiască. Explicația unui specialist în fenomene meteo extreme

Publicat

2021 pare deja a fi un an al fenomenelor extreme. Sunt emise avertizări nowcasting de furtuni, în condițiile în care România se confruntă cu cel mai lung val de căldură din acest an.

Din cauza temperaturilor ridicate, un fenomen cu care ne vom confrunta tot mai des este furtuna uscată, spune Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, citat de Digi24.

Începutul acestei luni nu va face excepție. Vremea în luna august va fi de asemenea una a extremelor.

„Am crescut temperatura medie globală cu un grad, practic deplasăm această distribuție de temperatură cu care eram obișnuiți către valorile mai mari.

Valurile de căldură sunt mai probabile, datorită schimbărilor climatice, și mai intense. Și exact la asta asistăm acum, la un val de căldură.

Vom vedea în următoarele luni dacă e asociat direct schimbărilor climatice”, a spus la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

„Furtunile uscate e posibil să apară din ce în ce mai mult în viitor, pentru că vom avea valuri de căldură.

Înseamnă un nor, cum observăm în timpul verii, din care plouă dar precipitațiile nu ajung la suprafață, pentru că e foarte cald și se evaporă.

Problema cea mai mare cu aceste furtuni uscate este că ele produc descărcări electrice și, dacă suntem într-o regiune aridă poate duce la incendii de pădure”, a spus el.

Știrea completă pe Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de caniculă în Alba și jumătate din țară. Val de căldură peste România

Publicat

Val de căldură peste jumătate din țară. Meeteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de căldură valabil în toată partea de sud și est a României, valabil și în județul Alba. 

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat
Interval de valabilitate: 1 august

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru familiile afectate de inundațiile din Munții Apuseni

Publicat

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile din Munții Apuseni, produse la jumătatea lunii iulie.

Suma este destinată achiziţionării unor materiale de construcţii în vederea remedierii pagubelor cauzate de inundaţiile din luna iulie, potrivit agenției de presă a Patriarhiei.

Cele 793 de familii provin din următoarele localităţi: Sohodol, Cărpiniş, Ocoliş, Bistra şi Câmpeni.

După inundaţii, arhiepiscopul Irineu a vizitat localităţile afectate de revărsarea apelor, fiind ulterior iniţiată o colectă la nivelul celor cinci protopopiate din Eparhia Alba Iuliei.

Citește și: Sute de persoane au fost evacuate din zonele afectate de inundații din Apuseni. Peste 70 dintre acestea sunt copii

Credincioșii care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații pot face donaţii în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1 august: ANM anunță temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Avertizare COD PORTOCALIU de CANICULĂ pentru jumătate din țară

Publicat

ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă pentru data de 1 august 2021 în mai multe județe din România.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Avertizare COD PORTOCALIU 1 august 2021

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat

Interval de valabilitate: 1 august

Zonele vizate: județele Alba, Arad, Bihor,Hunedoara, Timiș, Caras Severin,  Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt , Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași Buzău, Vrancea,  Brăila, Galați și București

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Vezi și Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate