Connect with us
Advertisement

Eveniment

România, aproape de scenariul 4. Vârful epidemiei ar putea fi în aprilie. Ministrul Sănătății: preconizăm 10.000 de cazuri

coronavirus

Publicat

Vârful epidemiei în România ar putea fi în aprilie, iar potrivit estimărilor atunci este posibil ca România să confirme în jur de 10.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24. La începutul săptămânii viitoare, am putea trece în scenariul 4, atunci când se va depăși numărul de 2000 de persoane infectate cu coronavirus.

România are deja peste 1.500 de persoane infectate cu SARS-Cov-2.

În scenariul 4, ministrul sănătății a mai spus că pacienții cu simptome ușoare și medii vor fi tratați la domiciliu, pentru ca sistemul medical să poată face față situației. În acest context, Tătaru a spus că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricții.

”Vrem să-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie uşoară şi medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus să poată să rămână în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată face angajări direct, fără concurs, să se poată mări organigramele la direcţiile de sănătate publică şi sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face şi din aceste propuneri , ele sunt făcute publice şi oficiale printr-o ordonanţă militară”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și la Realitatea Plus, citat de Mediafax.

Trecerea la scenariul 4 cu peste 2.000 de îmbolnăviri a fost semnalată și de Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. Acesta a precizat, la Digi24, că bolnavii infectaţi cu SARS-Cov-2 ar putea fi trataţi şi la hotelurile unde sunt carantinaţi sau în spaţii special amenajate, nu neapărat la domiciliu.

”Scenariul 4 presupune măsuri suplimentare care să nu aglomereze spitaleler şi permite tratarea exclusvă a pacienţilor care au forme severe ale bolii în spital. Ar putea fi tratate acasă sau în spaţii amenajate, cum sunt hotelurile, sunt spaţii foarte bine amenajate acolo, personalul medical verifică periodic starea loc de sănătate, dacă se agravează sunt transferaţi la spital, dacă nu sunt doar monitorizaţi şi în momentul în care devin negative două teste consecutive pot să plece acasă”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, la Digi 24.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie nu exclude, în scenariul 4, închiderea unor oraşe sau localităţi.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement