Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România, printre puținele țări din Europa în care se poate schia în acestă iarnă. Cazările pentru Sărbători, aproape epuizate

Publicat

Pârtiile rămân deschise în România în perioadă sărbătorilor de iarnă, chiar dacă starea de alertă a fost prelungită.  Autoritățile vor impune însă reguli stricte pentru funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu și pentru evitarea aglomerației în zona barurilor apres schi. România se alătură astfel Austriei, Elveţiei şi Bulgariei, ţările europene în care se va putea schia iarna aceasta.

  • Autorităţile au permis schiatul în România, cu respectarea unor restricţii.
  • Instalaţiile de zăpadă artificială sunt pregătite pentru a interveni pe pârtii.

Veşti bune pentru sezonul de schi. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea spune „pârtie” şi anul acesta, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

 La toate pârtiile din Alba și din din apropiere, pregătirile pentru schiatul de sărbători sunt în toi. La Sureanu a nins, iar administratorul pârtiilor a anunțat deschiderea sezonului începând din acest weekend. Și la Arena Platos, în stațiunea Păștiniș. aflată la 70 km de Alba Iulia au fost scoase tunurile de zăpadă încă de la sfârșitul lunii noiembrie. La Arena Platos sezonul de schi a fost deschis din 1 decembrie.

Citește și Vacanța la munte de Crăciun și Revelion. În ce condiții se pot face rezervări de sărbători. Precizări oficiale

Locurile de cazare din aceste zone deja au început să fie ocupate, chiar dacă unitățile de cazare au lăsat posibilitatea turiștilor de a-și anula rezervările. La Păltiniș pentru perioada 23-27 decembrie au mai rămas foarte puține locuri de cazare, iar prețurile sunt de la 1000 lei/ cameră la 3200 un aparatament, la o pensiune de 3 stele.

Pentru Revelion, prețul un sejur în perioada 30 decembrie-03. ianuarie 2021 se dublează, iar recordul în zonă este de 9500 lei, la un hotel de 4 stele.

La Arena Platos, sistemul de îmbarcare la telescaun și teleschi modificat pentru păstrarea distanței

Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate. Și ca un bonus, în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare.

Vezi AICI  prețurile pentru acces pe pârtiile de schi

Pentru cei ce vor să își petreacă sărbătorile în stațiuni de peste hotare, trebuie să știe că sunt puține țări care au lăsat ”ușa” deschisă iubitorilor de schi.

 Vezi aici Schi în Europa. Țările care nu primesc turiști de sărbători, în stațiunile montane. Măsuri pe timp de pandemie

REGULI de Sărbători în perioada stării de alertă: Pârtiile sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor

”La restaurante se respectă regulile care sunt în hotărârea de Guvern şi au fost prestabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanţarea. Deci, astea toate trebuie să fie respectate. Bineînţeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniştrilor, care stabileşte regulile pentru transportul pe cablu. Este singurul loc care nu e reglementat la acest moment şi unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui dacă acesta este aglomerat. Dacă reuşim să scădem capacitatea la 50% şi să fie mai puţină lume, şi, bineînţeles, respectând portul măştii şi distanţarea, riscul scade”, a spus Raed Arafat.

Se înterzice desfășurarea de reuniunilor cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Se interzice organizare de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Se înterzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Se menține programul cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi doar în intervalul orar 0600-2300, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 0600-2300, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Se menține desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi doar în intervalul orar 0600-2300, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 06.00-23.00 dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Măsurile prevăzute se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

În situația în care activitatea operatorilor economici este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax