Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

”Școală de Vară” la Lunca Mureșului. Ateliere de limbi străine, meșteșuguri, activități interactive pentru preșcolari și școlari

Publicat

La Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului s-a derulat, în perioada 29 iulie – 2 august 2024, a IX-a ediție a “Școlii de Vară”. Aceasta a fost organizată pentru copiii de la grădiniță și elevii ciclului primar și ciclului gimnazial.

Prima zi a fost dedicată mișcării prin dans în aer liber, decorațiunilor și tehnicilor specifice artei baloanelor și confecționării de obiecte “handmade”, fiind utilizată tehnica “șervețelului”.

În cea de-a doua zi, s-a derulat proiectul educațional “Călători și călătorii în universul limbilor străine: să descoperim împreună engleza, franceza, germana, spaniola și rusa!”.

10 studenți voluntari, din cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate al Facultății de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, au desfășurat diverse activități și jocuri de învățare a limbilor străine.

”Școală de Vară” la Lunca Mureșului. Jocuri sportive, activități creative, ateliere

A treia și a patra zi au fost dedicate jocurilor sportive, activităților creative și recreative, precum și atelierelor de lucru manual. Copiii prezenți au luat parte la ateliere de pictură pe piatră, carnavalul poveștilor, jocuri de societate și jocuri sportive, ateliere de olărit și de mozaic în piatră naturală. Alături de elevii școlii au participat la activități și copiii de la Centrul de zi pentru copii “Sfântul Ciprian” Ocna Mureș.

În ultima zi, alături de cadre didactice și de credincioși din localitate, elevii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica monument istoric “Pogorârea Duhului Sfânt” de pe dealul din sat. În continuare, aducând-și aminte de obiceiurile din bătrâni, au învățat arta lucrului manual și au deprins tehnicile picturii pe sticlă, tehnica în mozaic cu piatră naturală, dar și tehnicile picturii pe pânză.

Realizarea și derularea ediției a IX-a a Școlii de vară de la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a fost posibilă cu implicarea colectivului de cadre didactice și a tuturor partenerilor (Biserica Ortodoxă “Izvorul Tămăduirii” Lunca Mureșului, Asociația Tinerilor Lunca Mureșului, Asociația Tradiții Luncamureșene, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate Cluj-Napoca, Biserica Ortodoxă “Buna Vestire” Unirea II), precum și cu sprijinul sponsorilor și a oamenilor de bine din localitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate