Connect with us
Advertisement

Economie

Evaluări pentru privatizarea societăţii „Cuprumin” Abrud

Publicat

La „Cuprumin” Abrud se continuă şi în acest an procesul de privatizare, început încă din data de 21 iulie 2010, în urma unui memorandum emis de Ministerul Economiei şi aprobat în şedinţă de Guvern.

“În prezent suntem în procedurile de privatizare, evaluarea societăţii şi obţinerea avizelor de mediu pentru privatizare”, a declarat, pentru Alba24.ro, directorul „Cuprumin” Abrud, Pavel Nicolae Victor.

Acesta a negat informaţiile vehiculate zilele acestea conform cărora Ministerul Economiei va scoate la vânzare, în luna mai, pachetul de acţiuni pe care îl deţine la societatea minieră, în primul rând pentru că nu a fost înştiinţat despre acest lucru, cu o dată exactă, iar, în al doilea rând, nu va fi finalizat procesul de evaluare al societăţii până atunci.

“Informaţiile nu sunt credibile, nu cred că vom ajunge noi până în luna mai să finalizăm evaluările pentru ca statul să poată scoate acţiunile la vânzare. Acum suntem în proceduri, încă nu este gata evaluarea firmei, se lucrează la ea, după care o să se realizeze caietul de sarcini şi o corespondenţă cu Uniunea Europeană”, a mai spus acesta.

„Cuprumin” este controlată în totalitate de Ministerul Economiei. Statul a avut, în 2008, două tentative de privatizare a societăţii. Procesul a fost suspendat din cauza solicitării Comisiei Europene, care a considerat că anumite condiţii impuse viitorului investitor ar putea fi considerate ajutor de stat.

După ce, din 2008, activitatea a fost oprită la Roşia Poieni, preţul cuprului la nivel mondial ajungând sub preţul de exploatare al tonei de minereu, din noiembrie 2009, activitatea la „Cuprumin” a fost reluată. Asta pentru că între timp preţul cuprului a crescut constant, ajungând să fie cotat, la începutul anului 2010, la 7.600 dolari /tonă metrică, pe bursă metalelor.

Lunar se extrag circa 400 de tone de cupru, fiind estimată o cifră de afaceri de 65 de milioane lei, în 2010.

Societatea “trage după ea” datorii istorice de 64,8 milioane lei, la care se adaugă penalizările de întârziere. „Cuprumin” are peste 400 de angajaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement