Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul FSLI, Liviu Marian Pop a discutat problemele Educaţiei cu sindicaliştii din Alba

Publicat


DSC

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Marian Pop,  a fost prezent, miercuri, la Alba Iulia. Acesta a participat la şedinţa Colegiului Liderilor Sindicatului Învăţământ Alba, care s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.

Secretarul FSLI a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că: “Pe lângă problemele organizatorice, am abordat probleme legate de Legea Educaţiei Naţionale şi despre procesele pe care liderii Federaţiei Sindicale din Învăţământ, prin structurile afiliate, le demarează sau urmează să le demareze în continuare şi mă refer aici la procesele privind reducerea cu 25 de procente a banilor pentru concediu, despre diferenţa pentru suta de euro, bani pentru cărţi, care nu au fost acordaţi în totalitate în 2009 – s-au dat doar 130 lei din cei 100 de euro – şi am mai discutat despre anumite procese, punctuale, cum sunt dreptul la decontarea navetei şi alte drepturi legate de încadrarea şi salarizarea personalului din învăţământ”.

Liviu Marian Pop le-a transmis sindicaliştilor din Alba să urgenteze “organizarea proceselor cap-coadă”, pe toate legile încălcate de autorităţi, în ordinea priorităţilor, pentru a nu fi traşi mai târziu la răspundere de către cadrele didactice privind punerea acestor procese pe rol, în instanţă.

Despre posibila creştere salarială a bugetarilor cu 15 procente începând cu anul viitor, preşedintele FSLI a declarat că este total neadevărat, deoarece reducerea cu 25 de procente a salariilor va fi menţinută şi în cursul anului viitor, conform Legii salarizării unitare şi că, pe lângă acest fapt, nu se doreşte acordarea celui de-al 13 salariu.

Totodată, Liviu Marian Pop a declarat că: “Bugetul alocat salariilor personalului din învăţământ în 2011 este aproape egal cu cel din 2010, asta înseamnă că reţinerea de 25% se doreşte a fi continuată şi în 2011, chiar dacă la modul declarativ se încearcă a se spune că se recuperează 15 procente. Este o problemă falsă, fapt pentru care FSLI continuă demersurile în instanţă, pentru că noi mai avem o lege, 221/2008 – cea care prevede creşterea cu 50% a salariilor profesorilor, cu care suntem în prezent la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. La nivel naţional, avem procese câştigate care, cuantificate, înseamnă aproximativ 1,6% din PIB-ul României. Din nefericire pentru Guvern, Federaţia noastră a câştigat tot ce se putea câştiga, trist este că, aţi văzut ce s-a întâmplat săptămână trecută, CSM face recomandări de a fi sancţionaţi acei judecători care dau câştig de cauză salariaţilor din învăţământ reprezentaţi de sindicate. Eu cred că ar trebui să fie sancţionaţi acei membri ai Guvernului şi Parlamentului care nu sunt capabili să dea legi şi să respecte legile în România”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate