Administrație
Prima parcare supraetajată care se va construi la Alba Iulia a ajuns la ”faza pe hârtii”. Nimeni nu știe când va fi gata
Parcarea pe care Consiliul Județean Alba o va construi în cartierul Cetate din Alba Iulia, aproape de Spitalul Județean Alba, este în faza documentațiilor, mai precis în faza realizării Planului Urbanistic Zonal, care va fi urmat de studiul de fezabilitate.
Studiul va fi finalizat la sfârșitul lunii aprilie, precizează reprezentanții instituției, pentru Alba24, după care vor fi stabilite următoarele etape ale investiției.
Consiliul Județean Alba a transmis că a fost semnat contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate, însă Primăria Alba Iulia a solicitat și un Plan Urbanistic Zonal (PUZ).
Potrivit acestora, PUZ-ul este în curs de elaborare și aprobare.
Nici Primăria Alba Iulia și nici Consiliul Județean nu pot preciza un termen de finalizare al investiției, importantă mai ales în perspectiva proiectelor de mobilitate urbană, prin care vor dispărea sute de locuri de parcare din municipiu.
Oricum, noua parcare va deservi în principal personalul medical, pacienții și o parte dintre riverani și nu va rezolva problema decât punctual.
Detaliile investiției
Terenul este în prezent în domeniul public al județului Alba, după ce a fost trasferat din domeniul public al orașului.
”Proiectul parcării supraetajate, de lângă Spitalul Județean Alba, este la stadiul documentației de urbanism.
În data de 09.02.2023 acesta a fost analizat în Comisia Tehnică de Urbanism, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.
După obținerea, de către beneficiar, a tuturor avizelor, urmează avizarea de către arhitectul șef al orașului, apoi va fi pus în transparență decizională, și supus la vot în Consiliul Local Alba Iulia.
Dacă va fi aprobat, va fi realizat proiectul pentru autorizarea lucrărilor” au transmis, la rândul lor, reprezentanții primăriei.
Parcarea va avea 100 de locuri și va fi construită peste actuala parcare cu acces din Bd. Transilvaniei, spre spital.
Terenul are 2.349 de metri pătrați și pe el va fi o construcție cu cel mult patru niveluri: subsol, parter și două etaje, la înălțimea maximă de 12,50 metri de la cota terenului sitematizat.
Pe fiecare nivel, cel puțin 4% din numărul de locuri de parcare (dar nu mai putin de 2 locuri) va fi rezervat pentru persoanele cu dizabilități.
La aceasta vor avea acces atât cadrele medicale și aparținătorii pacienților spitalului, cât și riveranii.
Clădirea va fi construită imediat lângă partea carosabilă a Bulevardului Transilvaniei și la 4,5 metri distanță față de imobilul spitalului.
În această parte, va avea perete antifoc. De asemenea, va fi situată la 14 metri distanță (limita de vest, spre blocuri) și la 5 metri de clinica medicală, la limita de est (Terra Aster – n.r.).
Pe unde va fi accesul
Vor fi mai multe puncte de acces. În clădirea parcării supraetajate va fi acces separat (intrare) pentru riverani și altul pentru cadrele medicale și aparținătorii pacienților. Va fi doar un singur punct de ieșire.
În locație se mai propun alte 2 accese auto: unul pentru acces la parcarea clinicii medicale (cu profil de 5 metri) și altul pentru autospeciale (cu profil de 4 metri).
Construcția propusă va permite accesul autospecialelor integral pe 3 laturi și parțial pe cea de-a patra.
Accesul în incintă se va face din Bulevardul Transilvaniei. Accesul pietonal se poate realiza și din Bulevardul Revoluției. Aleile pietonale vor avea zone cu lățimea de minimum 1,50 m, care să permită întoarcerea persoanelor imobilizate în scaune cu rotile.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pamfil
joi, 16.02.2023 at 16:17
fain mă! acolo la spital aia le mai lipseste pacientilor, noxe si zgomot.
Tot idei crete aveti, ca si aia cu strandul langa cel mai apropiat nod de transport rutier plin de noxe.
Superb!
De turturica ce se mai aude?
facsimil
joi, 16.02.2023 at 18:30
taxe peste taxe peste taxe peste taxe 😠