Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Start-up Nation: Băncile nu se înghesuie să susțină programul. Termenul de depunere a ofertelor, prelungit

Publicat

start up startup

start up startup Băncile din România nu s-au prea arătat interesate să intre ca parteneri de implementare și să acorde credite-punte în cadrul programului Start-up Nation. Statul a prelungit astfel perioada de depunere a ofertelor bancare cu încă 4 zile. Inițial, băncile interesate erau așteptate să-și depună ofertele la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat până luni, 3 iulie.

„Având în vedere numărul mic de oferte depuse de instituțiile de credit cu rol în implementarea Programului Start Up Nation, luând în considerare impactul deosebit al programului asupra mediului de afaceri, dl. Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prelungește termenul de depunere a ofertelor până vineri, 7 iulie, ora 12” – a informat, luni, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

În programul Start-up Nation 2017, banca parteneră va acorda creditele-punte pentru antreprenorii care vor avea nevoie și tot ea va ține contul de tranzit în care statul va vira alocația financiară nerambursabilă de până la 200.000 de lei pentru beneficiari.

Una dintre condițiile pe care banca parteneră trebuie să le îndeplinească este să aibă cel puțin cate o sucursală în fiecare județ.

Din informațiile făcute publice de ministerul de resort, statul va impune viitoarei bănci partenere o serie de condiții  pentru creditele-punte pe care aceasta le va acorda beneficiarilor care vor avea nevoie să-și asigure astfel cheltuielile până la eliberera tranșelor de ajutor nerambursabil:

  • dobânda la credit: pachet dobândă fixă de maxim 5%/an;
  • comision la credit: max 0,5%, din valoarea creditului;
  • comision de gestiune: max 1% din valoarea creditului – se încasează la efectuarea primei trageri din credit;
  • alte comisioane: max 1% din valoarea creditului – se încasează la efectuarea primei trageri din credit;
  • garanţii: 80% din valoarea creditului garantat  de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) și în completare garantare cu  bunurile achiziţionate în cadrul programului si diferența garantată cu bunurile achiziționate prin Program;
  • perioada de analiză și solutionare a creditului punte maxim 20 zile de la solicitarea creditului.

Potrivit schemei de minimis, printre cheltuielile eligibile (care pot fi suportate de stat în cadrul ajutorului financiar) în programul Startup Nation 2017 se numără: ”Cheltuieli financiare aferente creditelor/garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate în cadrul programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului”.

Decontarea acestor cheltuieli se face numai pe bază de cerere de rambursare pentru valoarea cheltuielilor financiare de după momentul semnării acordului de finanțare, pentru perioada de implementare.

Înscrierea în programul Start-up Nation a început în 15 iunie, iar în primel 17 zile un număr de 3706 firme și-au depus dosarele în aplicația electronică de pe site-ul oficial aippimm.ro .

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax