Connect with us
Publicitate

CUGIR

Stație nouă de neutralizare a apelor industriale, la Fabrica de Arme din Cugir. Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Fabrica de Arme din Cugir va avea în curând o stație nouă de neutralizare/epurare a apelor industriale. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare stație de neutralizare ape industriale”, propus a fi amplasat în orașul Cugir, pe strada 21 Decembrie 1989, nr. 1A, titular SC Fabrica de Arme Cugir SA.

Proiectul propune construirea unei stații de neutralizare a apelor uzate industriale (ape uzate cromice, ape uzate cianurice (ocazional) și ape uzate cu un pH variabil) rezultate din activitatea societății.

Stația de neutralizare/epurare ape uzate tehnologice existentă este într-o stare avansată de uzură fizică atât a clădirii cât și a bazinelor de reacție.

Noua stație de neutralizare va fi amplasată în vecinatatea actualei stații de neutralizare, într-o hală tehnologică cu următoarele funcțiuni: spațiu tehnologic, cameră preparare reactivi,
laborator, hol, vestiar, grupuri sanitare.

Stația de neutralizare propusă va cuprinde următoarele echipamente:

  • bazin de omogenizare și corecție pH (capacitate 48,75 mc) construit din beton și amplasat subteran, care va prelua ape uzate cromice și ape uzate cu pH variabil. Bazinul va fi dotat cu pompe pentru transvazarea apelor în rezervoarele de tratare propriu-zise, sisteme de omogenizare, skinere plutitoare pentru colectarea eventualelor produse petroliere.
  • două linii (paralele ) de tratare care cuprind: rezervor / reactor – 2 buc. identice, câte unul pe fiecare linie, având capacitate de 5,5 mc pentru tratarea apelor uzate cu soluție de sulfat feros și soluție de polielectrolit pentru precipitarea metalelor și rezervor / reactor – 2 buc. identice, câte unul pe fiecare linie, având capacitate de 5,5 mc pentru tratarea apelor uzate cu soluție de hidroxid de sodiu. Rezervoarele vor fi montate în cuve de retenție. Apele uzate epurate vor fi evacuate în râul Cugir prin evacuarea existentă. Stația de neutralizare va fi prevăzută cu bypass echipat cu sistem de măsurare a debitului evacuat: canal Parshall.
  • bazin de preluare ape cianurice: construcție subterană din beton având capacitatea de 4,1 mc, în care vor fi preluate ocazional apele uzate cianurice în vederea tratării cu soluții de
    hipoclorit de sodiu și hidroxid de sodiu. După eliminarea cianurilor apele uzate vor fi direcționate în bazinul de omogenizare.
  • linia nămolului – îngroșator de nămol (rezervor betonat, subteran având capacitatea de 18,75 mc);
  • instalație de deshidratare nămol tip filtru presă; platformă betonată pentru depozitare turte nămol deshidratat, acoperită, cu pereți perimetrali și canal perimetral pentru preluare eventuale scurgeri și dirijarea lor în bazinul de omogenizare.
  • laborator și sistem SCADA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax