Connect with us
Publicitate

Educație

Studenții de la Universitatea din Alba Iulia vor putea face practică la Finanțe. Protocol semnat cu ANAF

Publicat

ANAF și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au semnat vineri un protocol prin care studenții vor putea face practică în cadrul Fiscului.

Cu acest prilej, președintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, și alți reprezentanți ai instituției, s-au aflat la Alba Iulia.

”Vizita șefului ANAF a avut o dublă adresabilitate, pe de o parte s-a urmărit întărirea unui culoar de cooperare educațională la nivel universitar, prin semnarea unui protocol cu Universitatea 1 Decembrie 1918, iar pe de altă parte prezența acestuia a fost o bună oportunitate pentru a intra în dialog și cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Alba”, a anunțat PNL Alba.

Practică pentru studenții de la Alba Iulia, la Finanțe

Prin protocolul semnat cu universitatea din Alba Iulia s-a oficializat posibilitatea ca studenții interesați să desfășoare practica în cadrul fiscului acumulând experiență direct, potrivit sursei citate.

La finalul stagiului vor aceștia vor avea parte de o evaluare care să ateste nivelul informațiilor și a pregătirii dobândite.

Detalii din contract-cadru de colaborare

  • Organizatorul de practică: instituţia de învăţământ superior care desfăşoară activităţi instructiv–educative şi formative, potrivit legislaţiei române în vigoare, respectiv Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia – Facultatea de Ştiinţe Economice.
  • Partenerul de practică: Ministerul Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi structurile subordonate acesteia (ANAF), instituţii cu personalitate juridică, din România, care desfăşoară o activitate în corelaţie cu specializările cuprinse în nomenclatorul Ministerului Educaţiei și care pot participa la procesul de instruire practică a studenţilor şi masteranzilor.

Partenerul de practică se obligă să ofere în fiecare an universitar un număr de 30 de locuri de practică pentru studenţii şi masteranzii Universităţii „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia – Facultatea de Știinţe Economice. Numărul maxim al locurilor de practică poate fi modificat prin act adiţional, la solicitarea uneia dintre părţi. Partenerul de practică va alege studenţi şi masteranzi care îndeplinesc condiţiile specifice de selecţie stabilite de Ministerul Finanţelor şi structurile subordonate acestuia și îi va repartiza  în funcţie de opţiunile acestora, de disponibilitatea tutorilor (specialiști în domeniul de referință), dar şi în funcţie de îndeplinirea de către aceştia a condiţiilor specifice de selecţie.

Organizatorul de practică (UAB) va coopera cu partenerul de practică în vederea stabilirii tematicii şi a competenţelor profesionale care fac obiectul stagiului de practică și va nominaliza un responsabil cu derularea stagiului în cadrul Ministerului Finanţelor şi al unităţilor subordonate acestuia, care va ţine legătura cu responsabilul din partea MF. De asemenea, va transmite  partenerului de practică Portofoliul de practică pentru fiecare student / masterand, în acord cu obiectivele educaţionale ce urmează a fi atinse și cu competenţele ce urmează a fi obţinute.

Cum va derula ANAF controale la contribuabili

Președintele Lucian Heiuș și colegii acestuia au răspuns întrebărilor adresate de audiență cu referire la noile prevederi de taxare a part-time-ului, direcția în care se îndreaptă controalele inițiate de ANAF, programele de E-factură.

În afara sugestiilor preluate, cu referire la unele ipostaze din cadrul E-Transport, de exemplu, fără un fundament în terenul realității, Heiuș a confirmat că niciun control nu va mai fi inițiat fără să aibă la bază o analiză de risc, altfel spus doar pentru a deranja contribuabilul.

A precizat însă că în această perioadă se derulează controale tematice către marii contribuabili, unele companii pe care „nimeni nu a mai îndrăznit să le deranjeze de foarte mult timp”.

De asemenea, Heiuș a insistat că prin nivelul de digitalizare aplicat în următoarea perioadă se dorește o punte de dialog permanent cu mediul de afaceri, în așa fel încât să se nască mai multe situații prin care fiscul să fie activ în relația cu agenții economici, atenționând asupra unor inadecvări de raportare fiscală, mai mult decât penalizându-le.

foto: Facebook/ PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate