Eveniment
SUBIECTELE și BAREMELE la SIMULAREA Evaluării Naţionale la MATEMATICĂ. Nivel de dificultate mai mare decât la examenul din vară
Aproape 3.300 de elevi de clasa a VIII-a din județul Alba au susținut miercuri dimineață simularea examenului de final de gimnaziu, Evaluarea Națională. Potrivit mai multor profesori de matematică din Alba, subiectele au fost mai dificile decât cele de la examenul din iunie 2013.
Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naționale vor fi folosite pentru verificarea stadiului de acumulare a cunoştinţelor pentru adolescenţii care, în iunie, vor susţine examenele propriu-zise şi care contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu.
Potrivit profesorilor de matematică, subiectul de la această simulare a fost mai dificil decât Evaluarea Naţională din vara anului 2013.
„Este bine că subiectele au fost mai pretențioase. Este o simulare și copiii trebuie să se mobilizeze pentru examen”, a spus inspectorul de matematică, prof. Ionel Trifon.
Din totalul de 3.298 de elevi înscriși la simulare, au fost prezenți 3.167, cu elevi 4 mai puțin ca marți, adică un procent de 96,03%. Niciun elev nu a fost eliminat.
Baremele de corectare au fost făcute publice în jurul orei 15.00, când începe și corectarea (vedeți detalii în imaginile atașate mai jos).
Simularea a început la ora 9.00, elevii au intrat în săli până la ora 8.30 și au putut ieși începând cu ora 10.30. Nu a fost permis accesul în sălile de clasă cu manuale, cărţi, orice fel de materiale care pot fi folosite drept sursă de rezolvare a subiectelor ori telefoane mobile.
În școlile din Alba, pentru ca elevii să se familiarizeze cu spațiul de examen, simularea s-a desfășurat conform metodologiei de examen: cu monitorizare video, câte un elev în bancă, maxim 17 elevi în sală, în aceleași săli și cu aceeași așezare în care se va desfășura Evaluarea Națională în iunie.
Subiectele sunt alese la nivel național și elevii nu pot ieși din săli înainte de ora 10.30. Durata de rezolvare a subiectelor este de maximum două ore. Nu este permis accesul în sălile de clasă cu manuale, cărți, orice fel de materiale care pot fi folosite drept sursă de rezolvare a subiectelor ori telefoane mobile.
Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, care sunt organizate câte unul în fiecare oraș din județ, potrivit inspectorul școlar Dan Cherecheș, de la IȘJ Alba.
Notele nu se trec în catalog, însă rezultatele vor fi utilizate pentru adoptarea unor măsuri privind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Participarea elevilor la testări este obligatorie, însă notele nu vor fi trecute în catalog, iar lucrările nu se contestă.
Simulările la Evaluarea Națională continuă miercuri și joi. Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2013 – 2014, sunt: Limba și literatura română – 18 februarie, Matematică – 19 februarie, Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă – 20 februarie.
Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News