Economie
Tarifele practicate de avocații Baroului Alba ar putea crește în 2018. Un divorț ar putea costa și 1680 lei
Prețul serviciilor practicate de avocații din Alba ar putea crește în urma deciziei Baroului Alba de a adopta unele tarife minimale. O cerere de divorț în care este implicat și un minor ar putea ajunge la 1.680 lei.
În urma Adunării Generale a membrilor Baroului Alba s-a luat hotărârea ca unele tarife practicate de avocați să aibă un preț fix de pornire pentru serviciile pe care le prestează.
În acest sens este posibil ca anul acesta la o creștere a tarifelor practicate după cum urmează:
- Asistare parți la mediere/conciliere/negociere – 240 lei ședința;
-
Asistare sau reprezentarea părții în fața instituțiilor publice, altele decât instanțe/parchete/poliție 240 lei;
-
Contestație la executare împotriva executării silite având caracter nepatrimonial 1200 lei;
-
Cererile de întoarcere a executării silite 1200 lei;
-
Pentru cerere de divorț fără minori 960 lei;
-
Pentru cerere de divorț cu minori 1680 lei;
-
Tutelă, curatelă 840 lei;
-
Punere sub interdicție 840 lei;
-
Asistare/reprezentare adopție 1440 lei;
-
Stabilirea și plata pensiilor, precum și alte drepturi prevăzute prin sistemele de asigurări sociale 960 lei;
-
Asistența/ reprezentarea juridică a părților în procedura recunoașterii învinuirii, fără schimbarea încadrării sau repunerea cauzei pe rol 360 lei;
La solicitarea Alba24, conducerea Baroului Alba ne-a anunțat că va reveni în curând cu mai multe detalii despre decizia luată în cadrul Adunării Generale.
Tarifele mai sus menționate sunt preluate din Hotărârea UNBR nr.272 din august 2017, hotărâre care prevede stabilirea unor tarife minimale exercitate de către avocați. În 28 septembrie 2017 Comisia Permanentă a amânat intarea în vigoare a unor prevederi, iar în 11 decembrie a fost suspendată punerea în aplicare a hotărârii pentru viitoare negocieri.
Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România, a decis la sfârșitul anului 2017 ca decanii barourilor din țară să comunice în urma dezbaterilor realizate în cadrul Adunarii Generale a membrilor din fiecare barou, poziția în care se regăsește Baroul pe care conduce referitor la problema instituirii onorariilor ce ar urma să fie dezbătută în Consiliul UNBR.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Didi
miercuri, 04.04.2018 at 21:39
Oare nu le mai ajunge? Dincolo de faptul can obisnuiesc said taie chitante pee suma mai mica decat iti cer. Asta nu e evaziune fiscala? No comment
free
joi, 05.04.2018 at 11:31
nu sunt tarife, sunt onorarii. si pt. Didi, doar ca sa stii: 1. cand nu primesti chitanta e vina ta. 2. Din ce se taie chitanta 36 % sunt plati catre stat, asigurari sociale.