Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Terenurile pentru casele construite de ANL în Alba Iulia, cartierul Cetate, vor putea fi concesionate pe 49 de ani. Vezi preţul de pornire


Publicat

Terenurile pe care ANL va construi locuinţe înşiruite prin programul de credit ipotecar, pe strada Nichita Stănescu, în cartierul Cetate din Alba Iulia vor putea fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani. Un proiect de hotărâre în acest sens este prezentat consilierilor locali în şedinţa de marţi. Se propune ca beneficiarii acestor case să aibă opţiunea de a concesiona terenul respectiv la preţul minim de negociere de 1,82 euro/mp/an. De asemenea, aceştia le pot şi cumpăra, cu 60 de euro/mp cu TVA inclus.

Solicitarea privind includerea acestei opţiuni a venit din partea ANL, ai cărui reprezentanţi consideră că, pentru ca aceste locuinţe să fie cât mai accesibile, este binevenită alternativa atribuirii loturilor pe durata de existenţă a construcţiilor cu o taxă anuală de concesiune pe metrul pătrat de teren. Astfel, beneficiarii vor putea încheia contracte de concesionare cu CL, după edificarea construcţiilor realizate prin credit ipotecar şi preluarea terenurlor aferente de la ANL în proprietatea privată a municipiului Alba Iulia. Astfel s-ar evita micşorarea numărului doritorilor de locuinţa, din cauza preţului cumulat (casă şi teren).

În şedinţa din 17 septembrie, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat prețul minim de vânzare pentru cele 14 parcele situate pe terenul în suprafaţă totală de 2.528 de mp, destinat construirii de către ANL a unor locuinţe înşiruite prin programul credit ipotecar. Terenul se află pe strada Nichita Stănescu din Alba Iulia, cu acces direct la fiecare parcelă din strada Nada Florilor, în apropierea blocurilor ANL din zona Detunata. Prețul minim de vânzare a terenurilor ajunge la 60 de euro/mp cu TVA inclus. Vor fi construite locuințe cu un etaj și minim mansardă.

Parcelele individuale au circa 150 – 210 mp fiecare şi locuinţele sunt grupate câte 7, cu regim de înălţime S+P+E. Fiecare locuinţă va avea câte trei camere de locuit cu dependinţe, subsol parţial (pivniţă), pod cu posibilităţi de amenajare, curte deschisă cu loc de parcare şi alee de acces în faţă, curte împrejmuită în spate şi branşamente individuale la utilităţi, cu contorizări.

Prin hotărârea din septembrie s-a stabilit că terenurile aferente locuinţelor se vând beneficiarilor de către primărie, până la data recepţiei locuinţelor, cu plata integrală a preţului. Acum, va exista şi posibilitatea concesionării terenurilor respective pe durata de existenţă a construcţiilor. Locuinţele vor fi realizate în termen de doi ani de la data semnării contractelor de construire şi a deschiderii finanţării de către băncile creditoare.

Preţul estimativ al unei locuinţe, cu TVA inclus, poate varia între 62.000 de euro şi 68.000 de euro. Preţul de vânzare va fi definitivat în urma licitaţiei de construire, se precizează pe site-ul proiectului ANL.

Valoarea estimativă a parcelelor, potrivit raportului de evaluare întocmit de evaluator Adriana Roșu, se ridică la 151.680 de euro (680.240 RON), respectiv Parcela 1 – 211 mp, 12.660 de euro (56.780 RON), Parcela 2 – 152 mp, 9120 de euro (40.900 RON), Parcela 3- 153 mp, 9.180 de euro (4.1170 RON), Parcela 4- 155 mp, 9.300 de euro (41.710 RON), Parcela 5- 156 mp, 9.360 de euro (41.980 RON), Parcela 6- 158 mp, 9.480 de euro (42.510 RON), Parcela 7 – 224 mp, 13.440 de euro (60.270 RON), Parcela 8 – 227 mp, 13.620 de euro (61.080 RON), Parcela 9 – 163 mp, 9.780 de euro (43.860 RON), Parcela 10 – 164 mp, 9.840 de euro (44.130 RON), Parcela 11 – 166 mp, 9.960 de euro (44.670 RON), Parcela 12 – 167 mp, 10.020 de euro (44.940 RON), Parcela 13 – 168 mp, 10.080 de euro (45.200 RON), Parcela 14 – 264 mp, 15.840 de euro (71.040 RON).

Potrivit informaţiilor făcute publice de ANL, la Programul Locuinţe prin credit ipotecar au acces persoane cu cetăţenie română, care au împlinit varsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL.

Pentru a putea cumpăra o locuinţă construită prin acest program, persoana are nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de solicitant) şi de un credit ipotecar (contractat de la băncile partenere: BCR; BRD; Banca Transilvania, Piraeus Bank şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe).

Locuinţele construite prin acest program pot fi apartamente sau case individuale, construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către consiliile locale pe durata execuţiei lucrărilor.

De asemenea, consiliile locale asigură utilităţile pentru cartierele cu locuinţe construite prin Programul Credit ipotecar.

Proprietarii locuinţelor au posibilitatea de a cumpăra sau prelua în concesiune terenul de la autorităţile locale.

AICI, detalii despre modul de cumpărare a locuinţelor ANL prin credit ipotecar.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul anunță joi Planul Național de Redesare și Reziliență: cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro de la UE

Publicat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat public joi de către Guvern.

„Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infrastructură şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis.

El menţiona că, după prezentare, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi dezbătut public „pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente”.

Ulterior, planul va fi prezentat la Bruxelles şi anul viitor va începe finanţarea.

Evenimentul de lansare va avea loc joi seara, la el urmând să participe prim-ministrul Ludovic Orban şi membrii Guvernului.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de Sfântul Stelian. Ce nume sunt sărbătorite astăzi. Semnificațiile zilei în care este pomenit ocrotitorul copiilor

Publicat

Pe 26 noiembrie, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Stelian, cunoscut și ca ocrotitorul copiilor.

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată.

A donat averea săracilor și s-a făcut monah, retrăgându-se în pustiu, într-o peșteră, unde primea hrană de la îngeri.

A primit darul tămăduirii, adică darul de a vindeca de diverse boli.

”Într-o zi, a venit in popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi”, scrie crestinortodox.ro.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Stelian

Stelian; Steliana; Stela.

Semnificația numelui

Stelian provine din cuvântul grecesc „stylos”, care înseamnă „stâlp”. Numele „Stela” înseamnă “stea, astru”.

Numele grecesc „Stylianos” își are originea în viața unui pustnic creștin, Simion, care a trăit în secolul al V-lea d.Hr și care și-a petrecut viața în vârful unui stâlp.

Mesaje de Sfântul Stelian

  • Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște și pace și să nu lase ca speranța să se stingă din suflet. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!
  • La mulți ani! Sfântul Stelian să te călăuzească mereu!
  • Ne gândim cu toții la tine și, pentru ca astăzi este o zi specială, îți uram un sincer „La mulți ani”!
  • La mulţi ani cu lumină, pace și binecuvântare!
  • Astăzi este o zi specială pentru tine. La mulți ani! Să ai parte doar de fericire, iar drumul vieții să te poarte acolo unde îți dorești
  • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoasa alaturi de cei dragi. La multi ani!
  • Dorințele să devina realitate, sperantele să devină împliniri și orice cădere un pas înainte. La multi ani!
  • Cu ocazia sărbătorii de astăzi, primiți un călduros „La mulți ani”! Să aveți parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriți, alături cei dragi!
  • Redescoperă sentimentele sincere ce ți se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste și sprijin. La mulți ani! 

Un cer albastru fără nori

În calea ta sa fie

Să ai în viață numai flori

Noroc și bucurie!

La Mulți Ani!

surse: crestinortodox.ro, libertatea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.800 de persoane verificate la intrările și ieșirile din localitățile carantinate din Alba. Valoarea amenzilor aplicate

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 239 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 419 mijloace de transport, din care 57 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 7.895 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 73 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4.250 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 169 de forțe de ordine care au controlat 4.874 de persoane și 3.557 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la finalul celor două săptămâni pentru care a fost instituită carantinarea, acesta să fie îndeplinit.

Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Cetățenii pot prezenta și o declarație scrisă de mână, dar care să cuprindă mențiunile anterioare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, urmărit internațional pentru furt în Germania, prins de polițiștii de la IPJ Alba

Publicat

mascati, politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, căutat de autoritățile din Germania, a fost reținut de polițiști. Acesta era urmărit, la nivel internațional și este posesor al unui mandat european de arestare, pentru infracțiuni de furt.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au identificat, pe raza municipiului Alba Iulia, pe un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Germania, pentru săvârșirea de infracțiuni de furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața magistraților Curții de Apel Alba Iuia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate