Connect with us
Advertisement

Administrație

Trafic de coșmar între Alba Iulia și Sebeș. Coloane de maşini de peste zece kilometri, din cauza lucrărilor la pasajele din Partoş și Lancrăm

Publicat

Lucrările de reparaţii la pasajul de cale ferată din Partoş, la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş dau noi dureri de cap participanţilor la trafic. Luni, în prima zi în care circulaţia pe pasaj a fost restricţionată, coloanele de maşini nu au întârziat să apară şi, odată cu ele, şi şoferii nervoşi. Deplasarea în zonă este aproape blocată, în ciuda faptului că administraţia locală şi reprezentanţii IPJ Alba au anunţat din timp rutele ocolitoare deschise pe perioada reparaţiilor. Blocajele sunt cauzate şi de faptul că pe o parte dintre străzile pe care se realizează devierea traficului continuă lucrările.

UPDATE Luni, Ora 16.03: Nervii şoferilor sunt întinşi la maxim, iar asta deoarece, de mai bine de două ore, circulaţia între Alba Iulia şi Lancrăm este blocată. Motivul este acela că, pe lângă lucrările efectuate la pasajul din Partoş, se efectuează reparaţii şi la cel din dreptul „Kronospan” Sebeş, iar traficul este reglementat de semafoare provizorii. Firma contractată pentru realizarea reparaţiilor la pasarela din Sebeş se numeşte „Ceconi” SRL, iar lucrările au demarat în urmă cu mai bine de o lună.

Şoferii reclamă faptul că administraţia locală nu s-a gândit şi la acest aspect şi nu au corelat oarecum lucrările. Cea mai bună soluţie pentru a ocoli atât Alba Iulia, cât şi Sebeşul şi a evita să pierzi aproximativ 3 ore în trafic este ruta DJ107 – Alba Iulia – Teleac – Hăpria – Berghin, care se continuă cu DJ106 – Berghin – Vingard – Cunţa şi iese în DN7, aproape de Sibiu. Luni, deplasarea autovehiculelor pe DN7 a fost îngreunată şi de accidentele care au avut loc la scurt timp unul după celălalt. Dacă, în mod normal, timpul în care un şofer ajungea din Alba Iulia şi până în Sebeş nu depăşea 15 minute, astăzi, cei 15 kilometri care leagă cele două municipii sunt parcurşi într-o oră şi 45 de minute, iar situaţía nu este mai fericită nici dacă ai reuşit totuşi să traversezi Sebeşul. Din cauza aglomeraţiei, la ieşire din municipiul Sebeş înspre Sibiu, coloana de maşini se întinde pe alţi 10 kilometri.

Fără a dori să tragem concluzii, nu putem totuşi să nu ne întrebăm dacă o minimă comunicare între administraţia locală din Sebeş şi cea din Alba Iulia nu ar fi reuşit să prevină haosul rutier?

Poliţiştii fluidizează circulaţia în zonă, dar problema pe care o ridică şoferii care vin dinspre Alba Iulia şi Drâmbar este aceea că, în momentul în care oamenii legii vor pleca, traficul va fi cu siguranţă blocat. O altă nemulţumire a conducătorilor auto care se află în trecere prin Alba Iulia şi care nu cunosc oraşul este faptul că indicatoarele care să îi dirijează înspre şoseaua de centură a municipiului nu sunt suficiente şi nu sunt amplasate în toate zonele cu vizibilitate pentru participanţii la trafic.

Cei care tranzitează municipiul Alba Iulia în această perioadă sunt sfătuiţi să se înarmeze cu răbdare, deoarece, potrivit administraţiei locale, pasajul va fi redeschis abia după 15 ianuarie 2012.

Am primit la redacţie mesajul unui cititor Alba24.ro, care ne-a descris drumul pe care l-a făcut, luni, cu maşina, între Alba Iulia şi Sebeş, în condiţiile de deviere şi restricţii de circulaţie. Vi-l prezentăm integral:

“Am plecat din Alba Iulia la ora 15.50. Am stat la bariera spre Drâmbar. Trecea trenul. Circulaţia peste podul la intrarea în Alba Iulia era închisă. Se pregăteau să lucreze pe pod. Deşi nu au finalizat lucrul sub pod. Circulaţia la <Trei poduri> spre Vinţu de Jos era interzisă pentru maşinile de mare tonaj. Se lucra undeva prin Vinţu. De acolo, am stat <la coadă>, după un vechi obicei dacic. Ne deplasăm zece metri şi iar aşteptăm. Se <lucrează> la podul de la intrarea in municipiul (?) Sebeş, cel peste linia ferată. Se circulă pe un singur sens. Se lucrează e un fel de a spune. Cinci tineri şi un utilaj-jucărie, de vreo două-trei luni, se fac că repară podul. Ieri, la ora 8.03, nu lucra nimeni. Pur şi simplu stăteau lângă o utilitară şi povesteau. Doi vorbeau la telefonul mobil. Nu am văzut niciodată la acel punct de lucru un şef de şantier, care să dirijeze într-un ritm susţinut execuţia lucrărilor. Azi dimineaţă măsurau toţi cu ruleta. Am impresia că nu sunt meseriaşi, ci necalificaţi, care nu ştiu ce trebuie să facă.

La ora 18.00, nu mai lucrează nimeni. Iar noi, fraierii, plătitorii de taxe şi impozite, stăm ca blegii la coadă. În loc să-i luăm de guler pe cei ce-şi bat joc de noi. La ora 18.10 am ajuns în Sebeş.

Am parcurs distanţa Alba Iulia – Sebeş în două ore şi douăzeci de minute. Nu este aceasta o bătaie de joc? Ce fac cei de la primarie şi de la judeţ? Chiar nu-i interesează ce se întâmplă în raza lor administrativă? Ieri au trecut, cu sirenele pornite spre Sebeş, trei maşini de salvare, care, cu mare greutate, s-au strecurat pe lângă coloana de maşini. Viaţa unui om este pusă în pericol de firme care câştigă licitaţii şi apoi se screm să execute lucrările. Firme de partid. Domnilor politicieni, cocoţaţi în funcţii de răspundere pe baza carnetului de partid, treziţi-vă, că vine campania electorală!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. soferu'

    luni, 25.07.2011 at 21:20

    Face-ti publice adresele de mail si telefoanele celor de la firma CECONI si ale primarului din Sebes sa le transmite urarile noastre de bine. Daca ei ne blocheaza drumurile cu nesimtire de atata timp, sa le blocam si noi telefoanele si casutele de mail. Asa sa ne ajute Facebook !

  2. Petrescu

    marți, 26.07.2011 at 07:18

    In Alba Iulia masinile mici ar putea trece pe malul Muresului pe sub calea ferata spre Paclisa dar drumul este din pietris si e cam zob. O varianta mai scurta era sa le faca o rampa de urcat digul dupa statia de epurare… samd. Era suficient sa gandeasca mai mult dar anumite resurse sunt limitate….respectiv pe pod se „lucreaza” intr-un ritm ametitor…

  3. marian

    marți, 26.07.2011 at 08:48

    Probabil nu vom scapa de celebra sintagma NOI MUNCIM NU GANDIM !
    Drumul de centura , „proaspat”” reparat, deja e plin de gropi pe partea dreapta, unde tocmai s-a turnat asfalt!
    Totusi, ce se lucreaza in lunile de iarna de e inchis pana in ianuarie????

  4. roberto

    marți, 26.07.2011 at 13:18

    Inca mai suntem in „era Hava” in fiecare an se repara ceva cate doua-trei luni(ba pod, ba se largeste soseaua, ba pasarela in zona de intrare in oras) ; daca s-ar executa toate lucrarile odata probabil ca beneficiile firmelor capusa ar fi mult mai mici si deci nerentabile. Asa ca le defalcam pe ani, ca doar noua nu ne pasa de catatean (poate la anul vreo doua luni inainte de alegeri cand vom promite marea si sarea).

  5. Clement Albut

    marți, 26.07.2011 at 15:02

    Telefoane firma CECONI din satul Bixard-jud. Satu Mare: 0261844140 si 0755822702
    Telefon primar Sarbu din Sebes: 0745308856 si 0258731004

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement