Connect with us
Advertisement

Actualitate

Transporturi ilegale de lemn oprite pe TRANSALPINA: Peste 30 de metri cubi de buşteni, confiscaţi de poliţiştii din Sebeş

Publicat

camion lemne O firmă din Polovragi – Gorj a fost amendată cu 10.000 de lei după ce două autoutilitare ale acesteia au fost oprite pentru control de poliţişti, pe Transalpina, la Săsciori. Oamenii legii au descoperit că transportau o cantitate mai mare de buşteni faţă de cea trecută în acte.

Poliţiştii Biroului Rutier Sebeş, împreună cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce desfășurau activităţi pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, au oprit pentru control două autoutilitare încărcate cu material lemnos (buştean de esenţă răşinoasă).

Ambele autoutilitare aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Polovragi, judeţul Gorj şi erau conduse de doi angajaţi ai societăţii care au prezentat avize de însoţire din care rezulta că TIR-urile erau încărcate cu cantitatea totală de 56,544 metri cubi material lemnos.

În urma măsurătorilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Blaj, – Punct de lucru Sebeş, a rezultat erau încărcate cu cantitatea totală de 88 metri cubi material lemnos, cu 31,456 metri cubi mai mult decât cantităţile evidenţiate în documentele de însoţire.

În conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. n din Legea 171/2010, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, faţă de societatea comercială care a efectuat transportul şi a emis documentele de însoţire, iar, ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a cantității de 31,456 metri cubi material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Blaj – punct de lucru Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Barbulet Dionisie

    marți, 09.09.2014 at 14:49

    Dar miile de masini care fura lemnul din paduri si-l duce la tocat la fabricile dib Sebes, cine le opreste? Si cand ? Dupa ce ranane Romania fara de paduri?

  2. AD

    marți, 09.09.2014 at 16:43

    Probabil a fost 0,5 % din lemnul care s-a furat in ziua aceea in padurile din judet !!! In Muntii Apuseni se fura intr-un ritm de 10 ori mai mare !!!! Pe cand toata lumea (mai ales hotii de paduri , implicati politic mai mult sau mai putin)..iese in strada sa protesteze impotriva exploatarilor miniere (ca asa au fost indoctrinati) padurile noastre iau drumul Austrie transformandu-se in camioane, Passat-uri sau locuinte luxoase pentru cei „harnici si gospodari”. Din pacate in zonele respective sunt implicati cu totii ; de la baroni locali(politicieni, senatori deputati) pana la politie, padurari, oameni de rand …incat nimeni nu ia masuri impotriva acestor talharii. Ceea ce vedem noi prin ziare se intampla atunci cand se parasc unul pe altul din cauza unor dispute sau conflicte . Dar cum toti fura in comun…sunt cam rare aceste situatii…

  3. mihai

    miercuri, 10.09.2014 at 08:52

    Dar impotriva fabricilor care cumpara lemn furat de ce nu se iau masuri? Pai cum sa ia masuri impotriva lui Kronospan care le trimite atentii la toti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement