Eveniment
Tribunalul Alba a admis cererea de arestare preventivă pentru șase inculpați din dosarul de trafic de persoane
Magistrații de la Tribunalul Alba au admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru șase persoane bănuite de constituirea de grup infracţional, şi infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Șarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea, care vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile. Constantin Daniel Boitor a primit mandat de arestare în lipsă.
FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri
„Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii: Boitor Ioan Sorin Cristian, Șarlea Valentin Dan, Szabo Laszlo Daniel, Ungurean Sabău Vasile Florin, Borcea Marius Vasile i Boitor Constantin Daniel, şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Boitor Ioan Sorin Cristian, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv.2. Şarlea Valentin Dan, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 3. Szabo Laszlo Daniel, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 4. Ungurean Sabău Vasile Florin, 2, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 06.03.2016, până la data de 04.04.2016 inclusiv. 5. Borcea Marius Vasile, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 6. Boitor Constantin Daniel, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorilor din oficiu: – av. ?erdean Alin, pentru inculpatul ?arlea Valentin Dan, în sumă de 260 lei, – av. Belizna Alexandra, pentru inculpatul Ungureanu Sabău Vasile Florin, în sumă de 260 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare pentru procuror ?i inculpatul Boitor Constantin Daniel și de la pronunțare pentru ceilalți inculpați. ”
FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux
Reamintim că la data de 4 martie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T.Alba Iulia, efectuează 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia”, se arată în comunicatul Poliţiei Alba.
Potrivit DIICOT, „Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de un număr de 25 de suspecți într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracţional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului.
În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.
S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.
În cauză au fost efectuate un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba și Cluj şi simultan 5 percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News