Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un ciclon din Islanda răcește România. Temperaturile vor scădea brusc și vin ploile

Publicat

Un ciclon din Islanda răcește România: România va fi lovită de un ciclon care vine din nordul Europei. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu spune că vremea se va răcori începând de marți, în cea mai mare parte a țării.

Un larg sistem de joasă presiune va începe să se dezvolte deasupra Europei și va coborî spre sud, traversând continentul.

Acesta va aduce primul val semnificativ de aer mult mai rece în Europa Centrală și Mediterană, provocând vreme severă.

Un ciclon din Islanda răcește România

„Vorbim de o schimbare în evoluția regimului de temperaturi, dar și de precipitații pe parcursul acestei săptămâni.

Dacă astăzi mai contăm pe valori de până la 30 de grade Celsius, cu o valoare în jurul a 29 – 30 de grade Celsius  inclusiv în Capitală, deja de mâine (marți – n.r.) vremea se va răcori în cea mai mare parte a țării, exceptând partea de sud-est și est, unde vor mai fi valori specifice de până la 28 – 29 de grade Celsius, în timp ce în restul teritoriului vor fi cel mult 15 – 20 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Directorul ANM a adăugat că pe parcursul acestei săptămâni vor fi mici variații de temperaturi, dar că o scădere semnificativă se va remarca de sâmbătă, 14 septembrie.

Vezi și: Domul de căldură care a încins Europa s-a prăbușit. Va provoca ploi puternice și anomalii: Va ninge în Alpi și va ploua în deșert

Atunci, vremea se va răci mai accentuat în partea de vest, sud-vest a țării, iar maximele termice vor avea valori de până la 16 – 17 grade Celsius în vestul, sud-vestul țării,.

În sud-est vor mai fi posibile valori apropiate de pragul unei zile de vară, cu 24 de grade Celsius.

De marți de la ora 6:00 până la ora 21:00 va fi în vigoare o atenționare meteorologică care vizează averse însemnate cantitativ pentru zonele de vest, sud-vest a țării, respectiv în sudul Banatului, sud-estul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, dar și zona Carpaților Occidentali și vestul Meridionalilor.

„Valori ale cantităților de apă între 20-20 și 5l/m² izolat peste 30-40l/m². Trebuie să menționăm și intensificările de vânt asociate averselor, cu viteze la rafală de 50-60 km/pe oră”, a spus Elena Mateescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate