Actualitate
Un elev de la Liceul de Artă ”Regina Maria” a creat noua siglă a Curţii de Apel Alba Iulia
Un elev de liceu, de clasa a IX-a, a creat noua siglă a Curţii de Apel (CA) Alba Iulia, în cadrul unui parteneriat derulat de către instanţă cu Liceul de Artă „Regina Maria” Alba Iulia, creaţia acestuia fiind prezentată joi în cadrul unui eveniment dedicat „Zilei Justiţiei”.
„Derularea parteneriatului cu Liceul de Artă ‘Regina Maria’ a marcat şi un progres inedit în ceea ce priveşte dezvoltarea strategiei noastre de comunicare, în concret, prin prestaţia artistică, cu totul excepţională, a elevului Daniel Gherasim, care a definitivat sigla Curţii de Apel Alba Iulia, care va ajunge să reprezinte elementul central al identităţii vizuale a instanţei”, a afirmat vicepreşedintele CA Alba Iulia, Aurelian Mocan.
Judecătorul a subliniat că o astfel de identitate vizuală este deosebit de importantă, pentru că sigla va ajunge să se identifice cu imaginea instanţei de acum înainte.
Elementele siglei au fost preluate de pe reprezentările în basorelief amplasate pe pereţii exteriori ai Palatului de Justiţie, o clădire construită în urmă cu peste un secol.
Cromatica aleasă pentru siglă este violet şi face trimitere la culoarea vestimentaţiei, mai exact a bavetei, purtată de judecătorii CA Alba Iulia.
Sigla conţine acronimul denumirii instituţiei – C.A.A.I..
„Ramurile de măslin în formă de cunună care încadrează sigla simbolizează pacea şi buna înţelegere, valori pe care justiţia are chemarea să le ocrotească în mod direct, cu înţelepciune, şi perenitatea, care sugerează că justiţia va dura atât cât va dura omenirea, fiind indispensabilă oricărei forme de societate umană. O figură geometrică în formă de hexagon simbolizează clădirea în care instanţa îşi desfăşoară activitatea, din 1993, de la înfiinţare. Forma rotunjită a laturii de sus a hexagonului trimite, din nou, la vestimentaţie, reprezentând gulerul robei de judecător”, a explicat magistratul.
Sigla mai conţine şi două talere, simbol al dreptăţii supreme care „ilustrează demersul de cumpănire, de cântărire” pe care îl face judecătorul atunci când pronunţă o decizie, precum şi „o carte deschisă, care conţine izvoarele dreptului, legile divine, legile create de om şi marile principii ale dreptului, dintre care unul este redat în mod expres, ‘Audiatur et Altera Pars'”, a punctat vicepreşedintele Aurelian Mocan.
CA Alba Iulia a marcat joi „Ziua Justiţiei”.
sursa: romania24.ro, agerpres.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Ioana
joi, 20.06.2019 at 22:27
L-ati castrat pe dl Aurelian si l-ati transformat in Aurelia. Poate ii puneti la loc barbatia!