Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un fals preot a înșelat mai multe persoane din Alba: Le suna și spunea că strânge bani pentru o fetiță bolnavă de leucemie

Publicat

cruce catedrala

Un bărbat care s-a dat drept preot sau stareț de mănăstire a înșelat mai multe persoane din Alba. Modalitatea prin care își înșela victimele a fost una bine pusă la punct. 

Acesta căuta pe internet patroni de firme din județ, iar apoi, pentru a fi cât mai credibil, căuta nume de preoți sau stareți cunoscuți de la diferite lăcașuri de cult.

După ce își identifica victimele, acesta le contacta telefonic, să prezenta drept preot și spunea că strânge bani pentru o fetiță bolnavă, care are nevoie de tratament în Belgia.

Faptele s-au petrecut în anul 2019, iar în 5 august 2021 magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă decizie.

Cum acționa bărbatul

Potrivit motivării instanței, Daniel M. suna la persoanele pe care le alegea și le spunea că strânge bani pentru o fată bolanvă de cancer sau leucemie care are nevoie de tratament în Belgia.

Apoi le indica un cont de virare al banilor, care era de fapt contul fiicei sale. Însă fata nu suferea de nicio boală.

În 15 ianuarie 2019, bărbatul a sunat o persoană și s-a dat drept un reprezentat al Mănăstirii Dumbrava, spunând că strânge bani pentru o fetiță bolnavă. Persoana pe care a contactat-o i-a donat a doua zi 900 de lei în contul bancar indicat.

La o zi distanță, bărbatul a sunat cu număr ascuns tot persoana care i-a donat banii, pretinzând că este tatăl fetiței, i-a comunicat că fetița a decedat și i-a solicitat suma de 1.300 lei pentru a putea aduce corpul fetiței acasă, însă victima nu i-a mai transferat și această sumă de bani, se mai arată în motivarea instanței.

Câteva zile mai târziu, a mai sunat trei persoane și a pretins că este starețul unei mănăstiri din Alba Iulia sau un reprezentat al Mănăstirii Dumbrava și a cerut sume cuprinse între 300 și 900 de lei.

Acțiunea a mai continuat și în alte zile, când alte persoane au mai fost înșelate cu diverse sume de bani.

Seria înșelăciunilor s-a terminat când pe fir au intrat anchetatorii, care au început să îi asculte convorbirile telefonice și au aflat că bărbatul este din Bistrița. În urma unor percheziții, anchetatorii au ridicat mai multe probe.

După anchetă, bărbatul a fost trimis în judecată, iar în 5 august 2021 magistrții au dat prima decizie.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității.

Decizia din 5 august nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax