Eveniment
Unde să fugi de caniculă. Locuri din județul Alba unde să mergi în weekend, alături de familie sau prieteni. Idei pentru drumeții
Multe familii din județ caută un loc răcoros, unde să se ascundă în weekend, de caniculă. Pădurea, cu potecile ei umbroase, este, din acest punct de vedere, cea mai bună idee. De asemenea, văile răcoroase ale Apusenilor, pot fi o altă o variantă.
Invitație la pădure: Dacă este foarte cald afară, un refugiu la îndemână este pădurea. Aproape toate orașele din județ au în jurul lor păduri prin care se pot face drumeții.
Atenție însă la numărul mare de urși, a căror prezență a fost semnalată în toate zonele județului.
Vezi aici Ce să faci și ce să nu faci dacă te întâlnești cu ursul.
De asemenea, fiți atenți la căpușe. Verificați cu atenție copiii, în momentul întoarcerii din drumeție. Dacă totuși se întâmplă să veniți acasă cu o căpușă, nu intrați în panică.
Vezi aici cum se scoate o căpușă.
Lângă Alba Iulia, un loc la îndemână este pădurea de la Mamut, care oferă, pe lângă răcoare, și distracții.
Spre exemplu, parcul de aventură, aflat în interiorul pădurii, poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru adulţi.
Copiii și adulții pot străbate trasee cu grade diferite de dificultate (inclusiv tiroliană). O oră și jumătate în parc costă 25 de lei.
VIDEO REPORTAJ la înălțime, printre copaci, în parcul de aventură din Alba Iulia: Adrenalină, sport și distracție în aer liber
Tot în zonă se află Parcul Dendrologic al orașului, unde intrarea este gratuită. Parcul are alei și locuri de odihnă și reprezintă o experiență foarte frumoasă pentru iubitorii de natură.
Mai sus de parc se află pista de biciclete și aleile pietonale, un restaurant cu parcare și multe trasee de drumeție și bicicletă, prin pădure.
Cei mai bine pregătiți fizic pot încerca o ascensiune până pe dealul Mamut, sau măcar până la Fântâna Hoților.
La maxim o oră de mers cu mașina, se poate ajunge în orice zonă a județului Alba.
Ampoița, Valea Gălzii, Valea Feneșului, Calcarele de la Valea Mică, Negrileasa, Lacul Iezer, Rimetea și Valea Aiudului, Piatra Craivii Valea Sebeșului și toată zona munților Apuseni sunt doar câteva idei pentru a petrece câteva ore, sau chiar o zi întreagă, cu familia, în aer liber și, foarte important, la răcoare.
Vezi și: Top 10 – Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba. Idei pentru excursii de neuitat, recomandate de cititorii Alba24
Gheţarul de la Scărişoara, şoseaua Transalpina (DN 67 C),Transalpina de Apuseni, Cetatea Câlnic, Cascada de la Vidra, Cheile Râmeţului, Vânătarele Ponorului şi Dealul cu Melci sunt alte locuri în care putem fugi la sfârșit de săptămână.
Valea Frumoasei și zona Munților Șureanu, sunt (încă) prietenoase cu turiștii adevărați, în această vară.
Peisajele verii din aceste locuri, de o frumusețe extraordinară, sunt fără egal în România.
Valea Frumoasei, Iezerul Șureanu, golurile alpine și vârfurile mai înalte de 2.000 de metri sunt parte a sitului de importanță comunitară (ROSCI0085) „Frumoasa”, desemnat arie naturală protejată de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice Natura 2000 în România.
Pădurile de conifere sunt perfecte pentru drumeții, mai ales în zilele călduroase de vară. Deși e greu de crezut, chiar dacă în oraș sunt 40 de grade, acolo ați putea avea nevoie de o haină în plus.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News