Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VACANȚA de PAȘTE 2021: Cum revin la școală elevii din fiecare clasă. CALENDARUL semestrului al doilea

Publicat

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se află de vineri, 30 aprilie, în a doua vacanță de Paști din acest an, care se încheie în 9 mai.

Ceilalți elevi și copiii de grădiniță revin la cursuri pe 5 mai 2021, după vacanța prelungită.

Vezi LISTA: Scenariile de funcționare pentru școlile, liceele și grădinițele din județul Alba în perioada 5 – 7 mai

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au emis ordinul care modifică şi completează prevederile anterioare privind organizarea activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit ordinului, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune IȘJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

– scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

– scenariul 2 – participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Vezi AICI: MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Citește AICI: Modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

Potrivit noului ordin, este permisă organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină, „sub condiţia asigurării stricte” a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, respectiv distanţare corectă, aerisirea frecventă a spaţiilor, respectarea normelor de igienă şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

„Este permisă participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este declarată starea de carantină, sub condiţia asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanţare adecvată, respectarea normelor de igiena şi asigurarea ventilării regulate a spaţiilor”, stipulează ordinul semnat de miniştrii Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă.

Personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învăţământ are obligaţia să poarte mască în permanenţă în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor atât în interior, cât şi în exterior, precum şi în sălile de clasă, cu excepţia situaţiilor în care procesul specific de predare/învăţare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere şi vor evita în permanenţă contactul faţă în faţă cu copiii la o distanţă mai mică de 2 m, conform noilor reglementări.

“Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale.

Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai.

Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân în online. (…)

În 10 mai vor reveni, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. (…) Este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

În perioada 5 mai – 25 iunie vor veni la școală toți elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XII-a, iar la grădiniță toți copii din învățământul preșcolar.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie.

Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

Bacalaureatul începe pe data de 28 iunie și are ultima probă pe 1 iulie, iar Evaluarea Națională începe pe 22 iunie și are ultima probă pe 25 iunie.

Ultima săptămână de școală pentru elevii din școli gimnaziale va putea fi organizată online, acolo unde se va suprapune cu Evaluarea Națională (în școlile gimnaziale și în cele în care se organizează acest examen).

Vacanța Mare începe pe 26 iunie și se încheie pe 12 septembrie, adică va avea 79 de zile.

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se desfășoară în luna mai, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de incidența localității în care se află școala.

În condiții similare va fi pretestarea PISA, în perioada 4 mai – 11 iunie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Am obținut, și apreciez foarte mult acest lucru, posibilitatea de participare cu prezență fizică indiferent de clasă și rată de incidență pentru toți cei care participă la programul național de cursuri remediale pentru recuperarea pierderilor. Singurii care nu pot participa sunt cei din localitățile carantinate“, a declarat ministrul, la B1TV.

Ministrul Educației a anunțat că a transmis “către toate Inspectoratele Școlare Județene să aibă ședințe ale Consiliilor de Administrație și să ia decizia de funcționare pe baza datelor de astăzi, urmând ca marți, dacă sunt schimbări semnificative, să se poată face corecții la nivelul zilei de marți. Deci pentru localitățile care sunt la limită se va lua decizia de astăzi, cu posibilitatea de corectare marți, dacă evoluția va impune această corectare“.

“Vom susține, de asemenea, Evaluările Naționale de la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a, începând cu 12 mai clasa a VI-a, 18 mai clasa a IV-a și 25 mai clasa a II-a. În perioada 4 mai – 11 iunie vom susține cu prezență fizică și pretestările PISA. Singurii care nu vor putea reveni fizic la școală vor fi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a“, a precizat ministrul Educației.

CALENDAR AN ȘCOLAR SEMESTRUL AL DOILEA 2021:

Vacanța de primăvară/Paște: 2 aprilie – 4 mai, pentru elevii din clasele primare, toți copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Cursuri: din 5 mai până în 25 iunie, pentru elevii din clasele primare, toți copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a

Calendar vacanța de primăvară/Paște: 2 – 11 aprilie (pentru Sărbătorile Pascale Catolice) și 30 aprilie – 9 mai (Sărbătorile Pascale Ortodoxe) pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a.

Paștele catolic a fost în 4 aprilie, iar Paștele ortodox în 2 mai.

Vacanță: 30 aprilie – 9 mai (Sărbătorile Pascale Ortodoxe) pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a.

Cursuri: 10 mai – 11 iunie (clasele a VIII-a); 10 mai – 4 iunie (clasele XII/XIII)

Cursuri: 10 mai – 16 iulie pentru elevii din filiera tehnologică / învățământul profesional și tehnic (excepție calificarea asistent medical generalist – 27 august).

Probele scrise de la Evaluarea Națională au loc în intervalul 22-25 iunie, iar cele de la Bacalaureat în intervalul 28 iunie – 1 iulie.

CALENDAR examene 2021:

Calendar Examen Evaluare Națională 2021:

7 – 11 iunie 2021: înscrierea la evaluarea națională

11 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

Vezi MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematică – probă scrisă

25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

CALENDAR BACALAUREAT 2021 – sesiunea iunie-iulie 2021:

Vezi și Modele de subiecte BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele, pe discipline de examen

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

SCENARIILE de funcționare a școlilor, liceelor și grădinițelor din ALBA în perioada 5-7 mai. LISTA actualizată de CJSU

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor.

Școala începe din 5 mai, în semestrul al doilea, pentru elevi, cu excepția celor din clasele terminale, care revin la cursuri din 10 mai. Ministerul Educației și Sănătății au redus numărul de scenarii la două, iar datele examenelor rămân aceleași.

În localitățile cu rată de infectare peste 1 la mia de locuitori, elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a continuă școala online.

Potrivit ordinului comun ME/MS nr. 3755/560 din 29.04.2021, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune IȘJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

scenariul 2 – participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

SCENARIILE DE FUNCȚIONARE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEȚUL ALBA, PENTRU SĂPTĂMÂNA 05 – 07 mai 2021

Nr. crt / Unitatea de învățământ / Localitate / Rata de incidența comunicată de DSP / Scenariu

Nr. crt / Unitatea de învățământ / Localitate / Rata de incidența comunicată de DSP / Scenariu

1 – LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD – ABRUD – 3.06 – 2

2 – SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ABRUD – ABRUD – 3.06 – 2

3 – COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD – AIUD – 2.32 – 2

4 – COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – AIUD – 2.32 – 2

5 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 AIUD – AIUD – 2.32 – 2

6 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „PRIMII PASI” AIUD – AIUD – 2.32 – 2

7 – LICEUL TEHNOLOGIC AIUD – AIUD – 2.32 – 2

8 – SCOALA GIMNAZIALA „AXENTE SEVER” AIUD – AIUD – 2.32 – 2

9 – SCOALA GIMNAZIALA „OVIDIU HULEA” AIUD – AIUD – 2.32 – 2

10 – CENTRUL SCOLAR DE EDUCATIE INCLUZIVA ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

11 – COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

12 – COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

13 – COLEGIUL NATIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 4.98 – 3

14 – COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

15 – GRADINITA CU PROGRAM NORMAL „EMANUEL” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

16 – GRADINITA CU PROGRAM NORMAL „LICURICI” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

17 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATA” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

18 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 11 ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

19 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 13 ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

20 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.16 ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

21 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.8 ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

22 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „SCUFITA ROSIE” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

23 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT STEP BY STEP NR. 12 ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

24 – GRADINITA „LUMEA STRUMFILOR” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

25 – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

26 – LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

Nr. crt – Unitatea de învățământ – Localitate – Rata de incidența comunicată de DSP – Scenariu

27 – LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

28 – LICEUL TEHNOLOGIC „DORIN PAVEL” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

29 – LICEUL TEOLOGIC ROMANO – CATOLIC „GROF MAJLATH GUSZTAV KAROLY” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

30 – LICEUL TEORETIC „SFANTUL IOSIF” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

31 – SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

32 – SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

33 – SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

34 – SCOALA GIMNAZIALA „VASILE GOLDIS” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

35 – SCOALA POSTLICEALA DE AFACERI ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

36 – SCOALA POSTLICEALA FEG ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

37 – SCOALA POSTLICEALA „HENRI COANDA” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

38 – SCOALA POSTLICEALA SANITARA ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

39 – SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA – ALBA IULIA – 2.87 – 2

40 – LICEUL TEHNOLOGIC „TARA MOTILOR” ALBAC – ALBAC – 0 – 1

41 – SCOALA GIMNAZIALA ALMASU MARE – ALMAŞU MARE – 0 – 1

42 – LICEUL TEHNOLOGIC DE TURISM SI ALIMENTATIE ARIESENI – ARIEŞENI – 1.23 – 2

43 – SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” AVRAM IANCU – AVRAM IANCU – 1.37 – 2

44 – LICEUL „DR. LAZAR CHIRILA” BAIA DE ARIES – BAIA DE ARIEŞ – 1.31 – 2

45 – SCOALA GIMNAZIALA BERGHIN – BERGHIN – 0 – 1

46 – SCOALA GIMNAZIALA „NICODIM GANEA” BISTRA – BISTRA – 1.32 – 2

47 – COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

48 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „LUMEA COPIILOR” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

49 – LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

50 – LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

51 – LICEUL TEOLOGIC GRECO – CATOLIC „SFANTUL VASILE CEL MARE” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

52 – SCOALA GIMNAZIALA „TOMA COCISIU” BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

53 – SCOALA POSTLICEALA SANITARA BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

54 – SCOALA GIMNAZIALA BLANDIANA – BLANDIANA – 2.19 – 2

55 – SCOALA GIMNAZIALA „IOAN MAIORESCU” BUCERDEA GRANOASA – BUCERDEA GRÂNOASĂ – 0.88 – 1

56 – SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” BUCIUM – BUCIUM – 0 – 1

57 – SCOALA GIMNAZIALA CALNIC – CÂLNIC – 0 – 1

58 – COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – CÂMPENI – 5.72 – 2

59 – GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „PITICOT” CIMPENI – CÂMPENI – 5.72 – 2

60 – LICEUL TEHNOLOGIC SILVIC CIMPENI – CÂMPENI – 5.72 – 2

61 – SCOALA GIMNAZIALA CIMPENI – CÂMPENI – 5.72 – 2

62 – SCOALA POSTLICEALA „HENRI COANDA” CAMPENI – CÂMPENI – 5.72 – 2

63 – SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” CENADE – CENADE – 2.98 – 2

64 – SCOALA GIMNAZIALA „ARON COTRUS” CERGAU MARE – CERGĂU MARE – 0 – 1

65 – SCOALA GIMNAZIALA „STEFAN CEL MARE” CETATEA DE BALTA – CETATEA DE BALTĂ – 2.61 – 2

66 – SCOALA GIMNAZIALA CIUGUD – CIUGUD – 2.77 – 2

Nr. crt – Unitatea de învățământ – Localitate – Rata de incidența comunicată de DSP – Scenariu

67 – LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL „ALEXANDRU BORZA” CIUMBRUD – CIUMBRUD – 2.32 – 2

68 – SCOALA GIMNAZIALA CIURULEASA – CIURULEASA – 0 – 1

69 – SCOALA GIMNAZIALA CRACIUNELU DE JOS – CRĂCIUNELU DE JOS – 6.1 – 2

70 – SCOALA GIMNAZIALA „DECEBAL” CRICAU – CRICĂU – 1.5 – 2

71 – COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

72 – LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

73 – SCOALA GIMNAZIALA ” IOSIF PERVAIN” CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

74 – SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

75 – SCOALA GIMNAZIALA „SINGIDAVA” CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

76 – SCOALA POSTLICEALA „MED – FARM SPERANTA” CUGIR – CUGIR – 2.22 – 2

77 – SCOALA GIMNAZIALA „SEPTIMIU ALBINI” CUT – CUT – 2.35 – 2

78 – SCOALA GIMNAZIALA DAIA ROMANA – DAIA ROMÂNĂ – 1.28 – 2

79 – SCOALA GIMNAZIALA DOSTAT – DOŞTAT – 0 – 1

80 – SCOALA GIMNAZIALA DRASOV – SPRING – 0.38 – 1

81 – SCOALA GIMNAZIALA FARAU – FĂRĂU – 0 – 1

82 – SCOALA GIMNAZIALA „NICOLAE DRAGAN” GALDA DE JOS – GALDA DE JOS – 2.23 – 2

83 – SCOALA GIMNAZIALA GARBOVA – GÂRBOVA – 1.85 – 2

84 – SCOALA GIMNAZIALA „EMIL RACOVITA ” GIRDA DE SUS – GÂRDA DE SUS – 0 – 1

85 – SCOALA GIMNAZIALA HOPARTA – HOPÂRTA – 0.86 – 1

86 – SCOALA GIMNAZIALA „HOREA” HOREA – HOREA – 2.06 – 2

87 – SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” IGHIU – IGHIU – 1.71 – 2

88 – SCOALA GIMNAZIALA INTREGALDE – ÎNTREGALDE – 0 – 1

89 – LICEUL TEHNOLOGIC JIDVEI – JIDVEI – 0.94 – 1

90 – SCOALA GIMNAZIALA LIVEZILE – LIVEZILE – 3.31 – 2

91 – SCOALA GIMNAZIALA LOPADEA NOUA – LOPADEA NOUĂ – 1.16 – 2

92 – SCOALA GIMNAZIALA „SIMION LAZAR” LUNCA MURESULUI – LUNCA MUREŞULUI – 0.39 – 1

93 – SCOALA GIMNAZIALA „DR.PETRU SPAN” LUPSA – LUPŞA – 1.02 – 2

94 – SCOALA GIMNAZIALA METES – METEŞ – 2.14 – 2

95 – SCOALA GIMNAZIALA „ION BREAZU” MIHALT – MIHALŢ – 1.54 – 2

96 – SCOALA GIMNAZIALA MIRASLAU – MIRĂSLĂU – 1.51 – 2

97 – SCOALA GIMNAZIALA MOGOS – MOGOŞ – 2.58 – 2

98 – SCOALA GIMNAZIALA NOSLAC – NOŞLAC – 4.96 – 2

99 – GRADINITA ADVENTISTA CU PROGRAM PRELUNGIT „EMANUEL” OCNA MURES – OCNA MUREŞ – 2.79 – 2

100 – LICEUL TEHNOLOGIC OCNA MURES – OCNA MUREŞ – 2.79 – 2

101 – LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES – OCNA MUREŞ – 2.79 – 2

102 – SCOALA GIMNAZIALA „LUCIAN BLAGA” OCNA MURES – OCNA MUREŞ – 2.79 – 2

103 – SCOALA POSTLICEALA „MED FARM SPERANTA” OCNA MURES – OCNA MUREŞ – 2.79 – 2

104 – SCOALA GIMNAZIALA OCOLIS – OCOLIŞ – 3.64 – 2

Nr. crt – Unitatea de învățământ – Localitate – Rata de incidența comunicată de DSP – Scenariu

105 – SCOALA GIMNAZIALA OHABA – OHABA – 0 – 1

106 – SCOALA GIMNAZIALA PETRESTI – SEBEȘ – 2.1 – 2

107 – SCOALA GIMNAZIALA PIANU DE SUS – PIANU DE SUS – 1.12 – 2

108 – SCOALA GIMNAZIALA „PROF. UNIV. DR. GHEORGHE BELEIU” POIANA VADULUI – POIANA VADULUI – 0 – 1

109 – SCOALA GIMNAZIALA PONOR – PONOR – 1.51 – 2

110 – SCOALA GIMNAZIALA POSAGA DE JOS – POŞAGA DE JOS – 3.13 – 2

111 – SCOALA GIMNAZIALA „DEMETRIU RADU” RADESTI – RĂDEŞTI – 1.55 – 2

112 – SCOALA GIMNAZIALA „SEBES PAL” RIMETEA – RIMETEA – 1 – 1

113 – SCOALA GIMNAZIALA RAMET – RÂMEŢ – 0 – 1

114 – SCOALA GIMNAZIALA ROSIA DE SECAS – ROŞIA DE SECAŞ – 1.86 – 2

115 – SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BALINT” ROSIA MONTANA – ROŞIA MONTANĂ – 1.46 – 2

116 – SCOALA GIMNAZIALA „SIMION PANTEA” SALCIUA – SĂLCIUA  – 1.4 – 2

117 – SCOALA GIMNAZIALA „DAVID PRODAN” SALISTEA – SĂLIŞTEA – 2.11 – 2

118 – SCOALA GIMNAZIALA SASCIORI – SĂSCIORI – 0.77 – 1

119 – SCOALA GIMNAZIALA „ION POP RETEGANUL” SINCEL – SÂNCEL – 1.92 – 2

120 – SCOALA GIMNAZIALA „IOAN DE HUNEDOARA” SANTIMBRU – SÂNTIMBRU – 1.32 – 2

121 – SCOALA GIMNAZIALA SCARISOARA – SCĂRIŞOARA – 0.65 – 1

122 – COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

123 – GRADINITA „HEIDI” SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

124 – GRADINITA „SFANTUL NICOLAE” SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

125 – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ” FLORIN FLESERIU” SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

126 – LICEUL GERMAN SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

127 – LICEUL TEHNOLOGIC SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

128 – SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

129 – SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

130 – SCOALA POSTLICEALA HENRI COANDA SEBES – SEBEŞ – 2.1 – 2

131 – SCOALA GIMNAZIALA SOHODOL – SOHODOL – 5.4 – 2

132 – SCOALA GIMNAZIALA STREMT – STREMŢ – 3.68 – 2

133 – SCOALA GIMNAZIALA „IOSIF SARBU” SIBOT – ŞIBOT – 1.24 – 2

134 – SCOALA GIMNAZIALA SONA – ŞONA – 1.61 – 2

135 – SCOALA GIMNAZIALA SUGAG – ŞUGAG – 1.73 – 2

136 – LICEUL TEORETIC TEIUS – TEIUŞ – 2.49 – 2

137 – SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BARNUTIU” TIUR BLAJ – BLAJ – 3.66 – 2

138 – SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU ” UNIREA – UNIREA – 2.64 – 2

139 – SCOALA GIMNAZIALA VADU MOTILOR – VADU MOŢILOR – 0.75 – 1

140 – SCOALA GIMNAZIALA „ION BIANU” VALEA LUNGA – VALEA LUNGĂ – 1.27 – 2

141 – SCOALA GIMNAZIALA VIDRA – VIDRA – 1.29 – 2

142 – SCOALA GIMNAZIALA „IULIU MANIU” VINTU DE JOS – VINŢU DE JOS – 1.63 – 2

143 – LICEUL „CORNELIU MEDREA” ZLATNA – ZLATNA – 0.63 – 1

sursă: edupedu.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Doi pompieri din Alba, în misiunea de sprijin a României pentru Grecia. Proiect pilot de pregătire pentru incendiile de vară

Publicat

Doi subofițeri de la ISU Alba, dintr-un total de 28 de pompieri români participă de sâmbătă la o misiune de sprijin pentru colegii lor din Grecia, țară care s-a confruntat anul trecut cu incendii masive de vegetație. 

Din Alba, la misiune participă plutonier major Andrei Brad Andrei și plutonier adjutant Alexandru.

Citește și: VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Personalul modulului național specializat de stins incendii de pădure trimis de România a participat sâmbătă la ceremonialul de deschidere al programului pilot de pre-poziționare, organizat în incinta Academiei de Pompieri din Atena.

La această activitate a participat o delegație din cadrul Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile, condusă de ministrul Christos Stylianides și viceministrul Evangelos Tournas, precum și reprezentanți din cadrul Corpului de Pompieri Eleni.

După finalizarea activității, pompierii români vor executa o recunoaștere în teren cu un efectiv constituit din 21 de forțe (3 ofițeri și 18 subofițeri) și 5 mijloace de intervenție.

Începând cu ora 11:00 modulul specializat poate fi alocat la intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: 9 cazuri de COVID, descoperite în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active, pe localități

Publicat

DSP Alba a anunțat 9 noi cazuri de COVID, descoperite în județ în ultimele 24 de ore. 4 dintre acestea sunt în Alba Iulia, 3 la Sebeș și câte unul la Aiud și Vințu de Jos. 

Cele 9 cazuri au fost descoperite în urma a 27 de teste PCR și a 134 de teste rapide.

În județ sunt în prezent 50 de cazuri active, înregistrate atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Lista localităților și numărul cazurilor active de COVID – 2 iulie 2022

CERU-BĂCĂINŢI 1
POIANA VADULUI 1
RĂDEŞTI 1
VALEA LUNGĂ 2
CIUGUD 2
STREMŢ 1
MUNICIPIUL BLAJ 8
CETATEA DE BALTĂ 1
SÂNTIMBRU 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 19
ORAŞ CUGIR 6
ŞONA 1
ORAŞ OCNA MUREŞ 3
VINŢU DE JOS 1
ORAŞ CÂMPENI 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 1

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

MAE: Avertizare de călătorie în Bulgaria. Au fost introduse noi taxe de drum, iar cele vechi au fost majorate

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulația autovehiculelor de marfă și pasageri.

Începând cu data de 1 iulie, drumurile naționale de categoria a II-a vor fi incluse în sistemul de taxare tip TOLL pentru autovehiculele de marfă și pasageri, iar cuantumul acestor taxe de drum pentru autostrăzi și drumurile naționale de categoria I va fi majorat în două etape.

Vezi și: Concediu în Bulgaria 2022: Ghid de călătorie cu mașina. La ce trebuie să fii atent acolo și cum să ieși din situații neprevăzute

Astfel, majorarea cuantumului taxelor pentru mijloacele de transport marfă și pasageri cu greutate mai mare 3,5 tone se va realiza începând cu data de 1 iulie 2022 și, respectiv, data de 1 ianuarie 2023.

Taxele pentru vinietele electronice în Bulgaria, pentru mijloacele de transport cu greutate de până la 3,5 tone, vor fi reduse cu 10% începând cu data de 1 ianuarie 2023; până la data de 31 decembrie 2022, cuantumul lor rămâne neschimbat.

A. Pentru mijloacele de transport cu greutate cuprinsă între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:

• între 6 și 9 stotinci (100 stotinci = 1 leva) pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;

• între 5 și 8 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;

• între 2 și 3 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.

Pentru mijloacele de transport cu greutate cuprinsă între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum, începând cu data de 1 ianuarie 2023:

• între 10 și 13 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;

• între 6 și 9 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;

• între 4 și 7 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.

B. Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 2 sau 3 osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:

• între 16 și 20 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;

• între 13și 17 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;

• între 9 și 11 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.

Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 2 sau 3 osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum, începând cu data de 1 ianuarie 2023:

• între 26 și 30 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă;

• între 22 și 25 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria I;

• între 19 și 23 stotinci pe kilometru parcurs pe drumurile naționale de categoria a II-a.

C. Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 4 sau mai multe osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum până la data de 31 decembrie 2022:

• În limita a/de la 15 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe pe drumurile naționale de categoria a II-a pentru mijloacele de transport din categoria EURO VI, EEV și 32 de stotinci pentru mijloacele de transport din categoria EURO 0, I, II, pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă.

Pentru mijloacele de transport cu greutate mai mare de 12 tone, care prezintă 4 sau mai multe osii, în funcție de categoria acestora ecologică, se vor achita următoarele taxe de drum începând cu data de 1 ianuarie 2023:

• În limita a/de la 29 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs pe pe drumurile naționale de categoria a II-a pentru mijloacele de transport din categoria EURO VI, EEV și 43 de stotinci pentru mijloacele de transport din categoria EURO 0, I, II, pentru fiecare kilometru parcurs pe autostradă.

D. Pentru autocarele cu greutate între 3,5 și 12 tone, în funcție de categoria și clasa acestora, se vor achita următoarele taxe de drum, până la data de 31 decembrie 2022: între 1 și 5 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs, iar de la data de 1 ianuarie 2023, între 2 și 8 stotinci.

E. Pentru autocarele cu greutate de peste 12 tone, în funcție de categoria și clasa acestora, se vor achita drept taxe de drum, până la data de 31 decembrie 2022, între 2 și 6 stotinci pentru fiecare kilometru parcurs, iar de la data de 1 ianuarie 2023, între 3 și 9 stotinci.

În acest context, este subliniată importanța informării corecte a șoferilor români, a achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.

Toți cei interesați pot obține informații relevante, după cum urmează:

• privind vinieta electronică și taxele de drum tip TOLL – www.bgtoll.bg/ro/;

• privind situația traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare – www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневен-трафик-по-гкпп;

• privind starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, pe pagina de Internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

• privind regimul vamal la intrarea în R. Bulgaria dinspre Turcia pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției “Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens;

Cetățenii români vor putea intra în Bulgaria prin orice punct de trecere a frontierei în baza documentului de călătorie valabil (carte de identitate sau pașaport electronic).

Drumul prin Bulgaria este preferat de cei mai mulți români, mai ales de cei din zona sudică a țării, datorită distanțelor mai mici.

Pe întreaga porțiune se circulă relativ bine, chiar și în lipsa autostrăzilor, dar trebuie să fiți atenți la timpii de așteptare în vămi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de furtună în tot județul Alba. Se vor semnala vijelii puternice, averse și grindină. Autoritățile, în alertă

Publicat

furtuna

Autoritățile din Alba sunt alertă din cauza unui cod portocaliu de furtună. Potrivit ISU Alba, din  2 iulie, ora 12:00 până în 2 iulie, ora 22:00 se vor semnala vijelii puternice, cu rafale de peste 70-80 de kilometri la oră, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp, pe întreg județul Alba.

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operațional al ISU Alba, începând cu ora 12:00, pentru a monitoriza permanent situația.

Ca principală măsură, ISU Alba a înștiințat fiecare UAT din județ, cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Ca măsură suplimentară, au fost prealertate toate subunitățile, în vederea ridicării nivelului de operaționalizare a tehnicii din dotare, specifice tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor primite.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Alba sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Măsuri în cazul producerii unei furtuni

  • întrerupeți orice activități în aer liber
  • dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi
  • închideți bine ferestrele şi uşile
  • dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi
  • evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete
  • dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi
  • dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale
  • dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!
  • evitați drumurile inundate (mers, șofat)
  • aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax