Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vești bune pentru gameri: Esport-ul devine o profesie. Tot mai mulți pasionați de sportul electronic

Publicat

Legea sportului va fi modificată pentru a considera Esport-ul ca un sport official.

Mara Mareș, consilier de stat în cancelaria premierului, a făcut acest anunț. Potrivit acesteia, legea va fi prezentată în Parlament la începutul lunii septembrie.

În România sunt peste 6000 de specialiști în Esport.

„Industria gamingului şi a sportului electronic s-a dezvoltat foarte mult în România. Chiar de anul trecut până acum a întâmpinat o creştere de 30% şi toate aceste lucruri în condiţiile în care nu a existat o bază legală, darămite dacă acest lucru se va reglementa. Preconizăm o creştere şi mai mare decât este estimată astăzi. După această reglementare, rolul statului va înceta şi atunci industria va putea singură să se dezvolte aşa cum îşi doreşte. Noi estimăm că până la finalul anului acestuia legea va trece, va parcurge toate acele proceduri parlamentare şi, până la sfârşitul anului, va putea să treacă. Suntem foarte optimişti”, a declarat Mara Mareş.

În România există până în momentul de faţă peste 6000 de specialişti în Esport, iar industria valorează aproximativ un miliard de dolari la nivel mondial şi 200 de milioane la nivel naţional. Un astfel de specialist este şi Octav Creţu AKA Anc, fost jucător profesionist şi CEO al clubului de gaming Nexus Gaming.  Creţu antrenează acum echipele de League of Legends ale României.

„Din punctul meu de vedere, nu este atât de greu să antrenezi. Trebuie să ai mintea foarte antrenată şi să îţi dai seama cam de toate pattern-urile din joc, să fii la curent cu toate strategiile. Pe mine mă bucură foarte tare pentru că şansa pe care nu am avut-o eu, sper să o aibă generaţia următoare. Mentalitatea românului este 100% deranjată de faptul că sunt jucători mult mai slabi ca ei, dar sunt născuţi în alte ţări”, spune Octav Creţu. „Există legi în alte ţări, pot fi plătiţi pentru chestia asta”, adaugă el.

Anc a fost jucător profesionist şi în străinătate şi spune că în România gamingul a fost ca un hobby, spre deosebire de Suedia, unde câştiga până la 1500 de euro, fără bonusuri. „Consider că e mai bine să ajut alţi jucători sau alţi oameni decât să câştig eu nişte bani”, mai spune Octav Creţu.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax