Actualitate
Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, este vicepreşedintele Programului „Eurodysse”. Va coordona activitatea în Europa de Est şi Republica Moldova
În cadrul întâlnirii de luni, 3 martie, a reprezentanţilor Programului “Eurodyssee” din Alba Iulia, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a fost numit vicepreşedinte al acestui program. Acesta va coordona activitatea în Europa de Est şi Republica Moldova.
Județul Alba a găzduit o sesiune de prezentare a Programului “Eurodyssee”, ce are ca scop sprijinirea tinerilor europeni aflați în căutarea de locuri de muncă pentru realizarea de stagii plătite, în străinătate, pentru a câștiga experiență profesională și a învăța o limbă străină.
La reuniunea de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a participat Michele Sabban, președintele Eurodyssee și vicepreședinte al Consiliului Regional Île de France și Rui Bettencourt, secretarul general al Programului Eurodyssee. Întâlnirea a avut un caracter tehnic și a fost organizată de Consiliul Județean Alba cu scopul de a prezenta programul Eurodyssee și modul său de funcționare, oferind posibilitatea unui dialog nemijlocit între reprezentații județelor și forurile de conducere ale programului.
Președintele Eurodyssee, Michele Sabban, l-a desemnat pe Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, drept reprezentant oficial al programului în România și vicepreședinte al Eurodyssee, responsabil de promovarea programului în zona Europei de Est.
„Este o șansă foarte importantă pentru județul Alba, pentru tinerii de aici, dar și pentru România. Alba devine o placă turnantă a acestui program în Europa de Est, putând astfel dezvolta numeroase parteneriate pentru tineri. Este o oportunitate de promovare și de dezvoltare pe care o vom fructifica în interesul tinerilor din Alba”, a declarat Florin Roman.
Eurodyssee este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.
Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.
Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News