Eveniment
VIDEO: A început deszăpezirea pe Transalpina. Ce spun drumarii despre deschiderea circulației pe sectorul Obârșia Lotrului – Rânca
Au început primele intervenții de deszăpezire pe DN67 C Transalpina din acest an, a anunțat DRDP Craiova. Se acționează pe sectorul Rânca – Obârșia Lotrului.
„Pentru a evalua corect situația pe DN 67C, Transalpina, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, am decis ca utilajele de deszăpezire să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, până în zonele cunoscute de noi ca fiind mai problematice.
Dacă acțiunea se poate desfășura în siguranță vom continua activitatea și vom deschide circulația rutieră pe acest sector.
Decizia de deschidere a circulației se poate lua numai în baza unor verificări amănunțite făcute de către specialiștii în siguranță rutieră din cadrul CNAIR și numai atunci când circulația se poate face în siguranță”, a declarat Directorul Regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin.
Intervenție cu trei utilaje. Atenționări pentru șoferi
„De la Vârful Păpuşa e zăpadă mai mare. Se intervine cu două încărcătoare frontale de mare capacitate şi cu un utilaj echipat cu lamă şi material antiderapant.
După ce trecem de zona cunoscută cu alunecări de pietre de pe versanţi, vom interveni şi cu autofreza.
Facem apel la conducătorii auto, la turişti, să nu intre pe sectorul de drum până nu se va anunţa că se poate circula, pentru că pe partea carosabilă sunt porţiuni cu gheaţă şi îşi pun în pericol siguranţa”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova, pentru Agerpres.
Circulația pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) este închisă din noiembrie 2023, pentru sezonul rece.
La altitudine, schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită.
Siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului, potrivit CNAIR.
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai frumoase. Traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.
sursă imagini: DRDP Craiova/ Facebook
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News