Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Aproximativ 200 de piloți la Festivalul ”Fun to fly” de la Râpa Roșie. Dronele de viteză, noutatea ediției

Publicat

A XX-a ediție a Festivalului „Fun to fly” Râpa Roșie a adunat la monumentul natural de lângă Sebeș aproape 200 de pasionați ai acestui sport. 

”Este o ediție de la care avem așteptări foarte mari. Avem undeva în jur de 200 de piloți înregistrați. O să organizăm, ca în fiecare an, atelierul de aeromodele pentru copii. La atelier lucrăm exclusiv cu voluntari, mare parte din ei ajută la acest atelier și cred că hobby-ul acesta os ă meargă înainte” a spus Ovidiu Bora, organizator al competiției.

La festivalul din Alba au venit pasionați de aeromodelism din toată țara.

Ispas Francisc este din Buzău și a venit la festival din pasiunea pentru drone.

”Pentru circuit, dronele de viteză sunt noutatea. Am zis să venim și cu ceva noi, drone de curse. La început e mai costisitor, undeva pe la 2000 de euro. Îți trebuie dronă, baterii, ochelari, telecomandă… acum sunt tehnologii mai noi, digitale, un pic mai scumpe, dar calitatea imaginii e mult mai bună, primești în ochelari imagini full-hd, dar prețul e pe măsură” a spus acesta.

O dronă precum cele utilizate de el poate ajunge la o viteză de 150-160 de kilometri la oră.

Aeromodelismul este un sport tehnico-aplicativ cu o lungă și frumoasă tradiție în România. Acesta constă în proiectarea, construirea și pilotarea sau lansarea în zbor a aeromodelelor. Aeromodelismul cuprinde acele aeromodele care zboară: planoare, machete de avioane la scară sau elicoptere.

Construcția aeromodelelor se face din lemn de balsa sau din diverse tipuri de polistiren. Majoritatea aeromodelelor electrice sunt construite din polistiren datorită rezistenței acestuia la loviturile cu solul.

La fel ca și avioanele reale, aeromodelele au nevoie de suprafețe de comandă (direcție, profundor, eleroane), motor pentru tracțiune, sistem de alimentare și sistem de control. În general un aeromodel este format din următoarele componente: fuzelaj, motor, elice, aripă, ampenaj, tren de aterizare, regulator electronic (numit și variator), acumulator, servomecanisme și receptor. Pentru a putea fi controlat mai are nevoie de transmițător și diferite tije care leagă servomecanismele de suprafețele de control.

Aeromodelismul este un hobby interesant, care captivează multe persoane, însă implică și cheltuieli care ajung la zeci de mii de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement