Connect with us
Publicitate

Câmpeni

VIDEO CHEFI la CUȚITE: O antreprenoare din Arieșeni i-a impresionat pe jurați cu preparate tradiționale și un afrodisiac moțesc

YouTube video

Publicat

O antreprenoare din Arieșeni i-a impresionat pe jurații emisiunii „Chefi la cuțite” cu o rețetă specială. La ediția a 5-a din sezonul 9 aceasta a pregătit plăcinte pe lespede și drob de aur și le-a oferit celor trei jurați un „afrodisiac moțesc”. Concurenta a primit trei cuțite și șansa de-a merge mai departe, în sezonul 9 „Chefi la cuțite”.

În timp ce a pregătit plăcinte pe lespede și drob de aur, îmbrăcată în straie tradiționale, Cristina Nicola a dezvăluit numeroase detalii despre tradițiile și obiceiurile din Țara Moților. Potrivit acesteia, fiecare familie de moți are costume populare de la cei mai mici și până la cei mai mari.

Așezând cu grijă preparatele în farfurie, concurenta a așteptat apoi cu sufletul la gură verdictul dat de către cei trei jurați.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost mai mult decât impresionați de ceea ce au descoperit în farfurii. Aceștia au încercat să își dea seama despre ce rețete este vorba și cine ar fi putut găti o astfel de mâncare.

Apoi, cei trei au degustat din paharele cu băutură, în care se afla „un afrodisiac moțesc”, așa cum a dezvăluit concurenta din culise.

Pentru preparatul său deosebit, concurenta a primit trei cuțite și șansa de-a merge mai departe, în sezonul 9 „Chefi la cuțite”

Cristina Nicola împreună cu soţul său au în Munţii Apuseni, la Arieşeni, un complex turistic. La plecare le ofereau turiştilor drept suveniruri borcane cu dulceaţă, compot ori zacuscă. Cererea pentru astfel de preparate a crescut, iar aşa s-a născut în toamna anului 2016 Cămara Moţului, un business care realizează manual produse tradiţionale româneşti după reţete vechi adaptate cerinţelor actuale.

Cristina Nicola este la bază economist, însă s-a specializat în producţia de dulceţuri, siropuri, zacuscă ori zarzava­turi, dar şi caşcaval, produse din fructe şi legume sau lapte adunate de prin Munţii Apuseni ori colectate de la producă­torii din zonă. De primăvara devreme până toamna târziu ea reuşeşte să pună pe rafturile din Cămara Moţului peste 190 de sortimente de produse tradiţionale.

sursa: a1.ro, zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate