Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede. CNAIR: În primele opt zile a fost defrișată 30% din suprafață

Publicat

Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede. În primele opt zile ale lucrărilor desfășurate pe Valea Oltului a fost defrișată 30% din suprafața de 10 hectare de pădure, a transmis luni seara Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

„Până astăzi (ziua a 8-a) a fost defrișată 30% din suprafața de 10 ha de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi. Pe acest sector de aproximativ 8 km o parte a secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești trece foarte aproape de DN7”, a transmis CNAIR.

Ca urmare a operațiunilor de defrișare în care sunt implicate și utilaje grele, se menține ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant.

Pe măsură ce acestea ajung pe zona drumului, echipele antreprenorului degajează carosabilul pentru a putea deschide rapid circulația atât în perioada celor două ferestre de timp programate în timpul zilei (07:30 – 08:00 și 16:30-17:00) cât și la ora 20:00 (când se suspendă lucrările pe ziua respectivă).

Operațiunile de defrișare pe Valea Oltului se desfășoară și în weekend, pentru ca intervalul impus pentru închiderea circulației pe sectorul Boița – Lazaret al DN7, în perioada 8 iulie – 9 august, să poată fi respectat.

 Circulația pe Valea Oltului ar putea fi redeschisă mai repede. Suplimentarea numărului de utilaje și muncitori

„Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor.

Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite.

Însă în zonele dificile aflate la înălțime, nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spațiu de manevră.

În ceea ce privește masa lemnoasă rezultată am atras atenția șefului de șantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor și cetățenilor cărora li s-au acordat despăgibiri în natură”, a transmis duminică directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate