Actualitate
VIDEO: CNAIR monitorizează în continuare lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, între Cunţa şi Sălişte, „astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol”
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că monitorizează în continuare lotul 3, între Cunţa şi Sălişte, redeschis din 10 octombrie, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol. De asemenea, precizează că până acum “sectorul reconstruit s-a comportat normal” şi că se aşteaptă concluziile expertizei tehnice şi soluţiile pentru a dovedi ştiinţific calitatea lucrărilor pe acest lot.
Reamintim că tronsonul reconstruit a fost redeschis circulaţiei fără a avea funcţional Sistemul Inteligent de Trafic (ITS), prin care sunt asigurate funcții pentru siguranța circulației şi care ar fi trebuit să includă şi infrastructură subterană de cabluri, reţea ce ar fi trebuit să se regăsească sub şoseaua refăcută.
”În prezent, pe autostrada Sibiu-Orăștie, sistemul ITS este funcțional pe lotul 4. Sistemul de comunicații aferent loturilor 1 și 2 este finalizat, dar momentan nu este operațional, deoarece sistemul de comunicații aferent lotului 3 este în lucru și nu se poate realiza conexiunea la centrul de monitorizare Săliște (lotul 4)”, preciza CNADNR, în octombrie.
Vezi şi Autostrada Orăştie – Sibiu: Circulaţia se redeschide între Cunţa şi Sălişte, fără sisteme funcţionale pentru informare şi siguranţă a traficului
La aproape o lună de la redeschiderea traficului rutier pe autostradă, între Cunţa şi Sălişte, CNAIR face noi precizări:
“Până în prezent, de la repunerea în circulaţie, sectorul reconstruit s-a comportat normal, în condiţii de exploatare şi în conformitate cu datele tehnice prevăzute în proiect.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., după demolarea celor peste 200 m din lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în 2016 a luat decizia reconstruirii acestui tronson în regie proprie.
În conformitate cu expertizele comandate şi realizate, această demolare a avut drept cauze folosirea unor materiale de slabă calitate şi, de asemenea, nerespectarea prevederilor Proiectului tehnic iniţial. În concluzie, s-a ajuns la demolare din cauza unor deficienţe de execuţie.
Reconstrucţia acestui tronson s-a efectuat astfel încât reluarea circulaţiei pe întreg lotul 3, Orăştie-Sibiu să se poată face cât mai repede, în condiţii de siguranţă. CNAIR în paralel cu reconstrucţia, a solicitat şi a demarat procedura pentru achiziţia unei expertize a întregului lot 3 Orăştie – Sibiu, pentru a se dovedi ştiinţific calitatea materialelor şi a lucrărilor de pe acest lot. Până când expertiza va prezenta atât concluziile, cât şi soluţiile, compania va monitoriza Lotul 3, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol.
CNAIR este instituţia care poate oferi informaţii reale, corecte şi concrete despre lotul III al autostrăzii Orăştie – Sibiu”, se arată în comunicatul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Vezi şi FOTO-VIDEO UPDATE: S-a redeschis tronsonul dintre Cunța și Săliște de pe Autostrada Orăștie – Sibiu. Chinurile (re)facerii au durat mai bine de un an
Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Cunţa-Sălişte, 1 noiembrie 2016:
Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Cunţa – Sălişte, 10 octombrie 2016:
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News