Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Este sau nu periculoasă tehnologia 5G? Explicațiile fizicianului român Cristian Presură

Publicat

YouTube video

Fizicianul Cristian Presură, cercetător la compania Philips în Olanda și membru grupul construit de Universitatea din București cu scopul de deschide știința către publicul larg, a explicat diferențele între 3G, 4G și 5G dacă undele electromagnetice, adică radiațiile emise de telefoanele mobile, sunt periculoase sau nu.

De la o generație la alta, crește capacitatea telefonului de a transmite și recepta date mobile. 3G, de exemplu, transferă câteva sute de Kbs, 4G transferă sute de Mbs, iar 5G va transfera zeci de Gbs. Practic, cu tehnologia 5G poți descărca un film obișnuit în mai puțin de o secundă, potrivit edupedu.ro.

Radiațiile emise de telefoanele mobile sunt unde electromagnetice. Avem unde electromagnetice de 50 Hz, de exemplu, date de rețeaua electrică. Asta înseamnă că ele oscilează de 50 de ori pe secundă. Avem unde radio de 100 Mhz, de exemplu. Asta înseamnă că ele oscilează de 100 de milioane de ori pe secundă. Avem și lumină vizibilă, care este tot o undă electromagnetică, cu o frecvență de 700.000 de GHz.

Tehnologia 5 G va folosi frecvențe de până la 70 GHz. Asta însă e mult sub cele 3.000.000 de GHz la care undele electromagnetice devin ionizante. Cu alte cuvinte, radiațiile 5G nu sunt ionizante și ele nu vor sparge atomii. Înseamnă că, în principiu, nu ne așteptăm să provoace riscuri ridicate de cancer, cel puțin din punct de vedere teoretic. Același lucru ar fi valabil și pentru radiațiile 3G și 4 G.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    duminică, 18.08.2019 at 11:19

    pai daca e cercetator la Philips, n-o sa zica nimic de rau de tehnologia 5G, ca vorba aia: „Sa nu ridici mâna asupra șefului că-ți cade pita de sub braț”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax