Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Garda Apulum din Alba Iulia participă la festivalul de reconstituire istorică Dac Fest 2021. Paradă cu torțe, la Simeria

Publicat

Garda Apulum participă în perioada 3 – 5 septembrie la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Dac Fest 2021 – „Sub semnul lupului”, desfășurat la Măgura Uroiului, județul Hunedoara.

Vineri seara, de la ora 21:00, războinicii din Garda Apulum au luat parte la parada costumelor antice organizată în orașul Simeria și la deschiderea oficială a festivalului de reconstituire istorică.

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10:00,  festivalul continuă la Măgura Uroiului.

Evenimentul se află la cea de-a noua ediţie şi reuneşte  trupe de reenactment din Europa, dar şi pasionaţi de istorie antică de pretutindeni.

„Dac Fest aduce ritualuri dacice şi romane, demonstraţii de lupte între gladiatori, dansuri, ceremonii, antrenamente militare, lecţii de tir cu arcul, ateliere de prelucrare a lemnului, de pielărie, olărit, ţesătorie sau fierărie, iar un important punct de atracţie va fi legat de gastronomia antică”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Măgura Uroiului, cunoscut şi prin toponimele Măgura, Dealul Uroiului sau Muntele de Aur (în limba maghiară Arany Hegy) se găseşte în sud-vestul Transilvaniei, pe teritoriul satelor Rapoltu Mare şi Uroi, lângă Simeria. Dealul din rocă vulcanică (trahit) cu înfăţişare proeminentă de pe malul Mureşului, a fost locuit încă din cele mai vechi timpuri. O veche carieră de piatră a dacilor ar fi fost unul dintre locurile de unde strămoşii noştri şi-au procurat materia primă pentru construcţii.

Şi ruinele unei cetăţi medievale pot fi observate la poalele sale. Măgura a intrat în rândul rezervaţiilor ştiinţifice şi arheologice şi a devenit o destinaţie turistică şi un loc de decolare al parapantiştilor. Aici au fost descoperite şapte figurine miniaturale care redau imaginea unor specii de animale prezente în viaţa cotidiană a comunităţilor preistorice stabilite în jurul Măgurii Uroiului, dar şi o brăţară celtică. De aproape un deceniu, aici au loc festivaluri cu tematică istorică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax