Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini inedite în sălbăticie, surprinse în Parcul Natural Apuseni. Joaca cerbilor prin zăpadă și un căprior

Publicat

Camerele de monitorizare a faunei din Parcul Natural Apuseni au surprins imagini inedite în sălbăticie: joaca unor cerbi prin zăpadă dar și un căprior.

Potrivit Romsilva, cerbii sunt sociabili din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

YouTube video

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

YouTube video

Căpriorul are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase.

Masculul este mai mare decât femela și mai robust, dar se diferențiază și prin podoaba capilară – coarnele robuste, lungi de 20-30 cm, rotunde în secțiune transversală, cu suprafața aspră și trei varfuri scurte pe fiecare ramură.

Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite. Se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă, trifoi, grâu sau orz.

Despre Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

sursa: Parcul Natural Apuseni / Romsilva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax