Actualitate
VIDEO Modificări în procedura de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: Centrele vor avea echipe mobile pentru localitățile arondate
Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a transmis marți că fiecare localitate va fi arondată unui centru de vaccinare. Potrivit acestuia, centrele de vaccinare vor asigura echipe mobile care vor trece prin fiecare localitate în parte.
Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, au susținut marți, 15 iunie, o conferință de presă.
„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea o situație centralizată la nivelul fiecărui județ. Noi transmitem mâine dimineață către fiecare direcție de sănătate publică și prefectură localitățile, ele vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe și fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată acestui centru.
Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta „delta” a tulpinii virale Sars-Cov-2 are toate caracteristicile să devină tulpină dominantă”, a transmis Valeriu Gheorghiță.
Potrivit președintelui CNCAV, autoritățile urmăresc evaluarea centrelor de vaccinare, pentru a exista un echilibru între resursele disponibile și eficiența / numărul de persoane care sunt vaccinate în fiecare centru.
„Am finalizat în cursul săptămânii precedente evaluarea centrelor de vaccinare, a efcienței lor. În circa 45 % din cazuri, centrele vaccinau la mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului. Tocmai de accea am propus măsuri către fiecare direcție de sănătate publică județeană, măsuri țintite, fie de reducere a programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural (…) sau chiar sistarea temporară a activității pentru anumite centre. Nu ne dorim închiderea definitivă unor centre pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluția din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News