Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO Momentul în care un localnic evadează din Mariupol, orașul ucrainean asediat de ruși. Imagini apocaliptice: Ruine și cadavre

Publicat

Imagini apocaliptice din interiorul orașului Mariupol, încercuit și transformat într-o ruină după bombardamentele rușilor. Orașul-port la marea Azov este asediat de armata rusă, iar zeci de mii de civili sunt captivi în condiții greu de imaginat.

O înregistrare video arată cum un localnic încearcă să scape cu mașina din orașul în care cadavrele nu sunt ridicate de pe străzi, iar clădirile au devenit ruine din cauza bombelor.

În orașul Mariupol sunt captivi zeci de mii de civili, care trăiesc la limita subzistenței, în condiții aproape imposibil de imaginat scrie observatornews.ro. Nu există apă, nu există mâncare. Oamenii vânează porumbei ca să se hrănească.

Lupte grele se dau în continuare între ruși și Regimentul Azov din Garda Națională Ucrainei, care refuză să se predea și dă semne că va apăra orașul până în ultima clipă. Ucrainenii luptă în continuare și reușesc să distrugă blindatele invadatorilor.

Momentul în care un localnic evadează din orașul asediat de ruși

În urmă cu o lună Mariupol era un oraș de pe linia frontului, dar relativ liniștit. Acum a devenit un iad, din care oamenii încearcă să scape cu orice preț, chiar și cu prețul vieții. Este și cazul unui civil care a filmat momentul în care a condus mașina pe o stradă distrusă de bombardamente, unde nimeni nu se mai deranjează să ia oamenii uciși și să-i îngroape.

Mariupol: Devastare pe scară largă. Ruine care amintesc de al doilea Război Mondial

Imagini filmate din dronă arată devastarea pe scară largă din orașul-port ucrainean Mariupol. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat ruinele clădirilor rezidențiale lovite de rachetele rușilor. Mii de civili sunt captivi în Mariupol, care este încercuit de forțele ruse.

 

Nicio clădire nu a scăpat neatinsă de bombe, gloanțe sau rachete. Bucăți de moloz și fier sunt la tot pasul, iar starea infrastructurii aduce aminte de bombardamentele cumplite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Orașul este complet încercuit de trupele rusești, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt prinși în capcană. Peste 100.000 de locuitori au rămas, fără voia lor, în Mariupol, fără hrană, apă sau energie electrică și sub bombardamentele constante din partea forțelor ruse, relatează BBC.

Mariupol: Zeci de mii de oameni prinși într-o capcană, fără apă și mâncare

Oamenii nu mai au ce mânca, iar bolile se răspândesc. Locuitorii își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce Rusia își continuă atacul asupra orașului, de pe uscat, aer și mare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu a mai rămas „nimic” din oraș.

Eforturile de a stabili coridoare umanitare pentru a permite civililor să plece și pentru ca ajutorul să fie livrat au eșuat în mod repetat. Situația se repetă și joi, când vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a anunțat că au fost stabilite șapte coridoare umanitare, dar niciunul dintre ele nu este destinat locuitorilor din Mariupol, acuzând Rusia că nu permite crearea culoarelor sigure pentru evacuarea civililor.

Mii de locuitori din Mariupol ar fi deportați forțat în Rusia ( sursa: Consiliul municipal)

Apar informații potrivit cărora mii de locuitori din districtul Levoberezhny din Mariupol sunt duși cu forța în Rusia, susține Consiliul municipal din Mariupol.

Consiliul susține că 15.000 de locuitori din oraș au fost deportați ilegal până în prezent, în condițiile în care conflictul din Ucraina intră în cea de-a 29-a zi, scrie Sky News.

Cei care au fost deportați au fost duși mai întâi într-o așa-numită tabără de filtrare înainte de a fi forțați să se urce în autobuze pentru a părăsi regiunea.

Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, s-a confruntat cu agresiunea rusă din 24 februarie, când forțele Kremlinului au invadat orașul.

În cazul în care Mariupol ar cădea, acest lucru ar permite Moscovei să formeze un coridor terestru între regiunile estice Donețk și Luhansk și Crimeea, care se află deja sub control rusesc.

Bilanțul victimelor civile din Ucraina depășește 1.000 de morți, potrivit ONU

Bilanțul victimelor civile din Ucraina a depășit 1.000 de morți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat joi Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului – avertizând că „cifrele reale sunt considerabil mai mari”, scrie CNN.

„Cele mai multe dintre victimele civile au fost înegistrate după utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și raiduri aeriene și cu rachete”, potrivit OHCHR.

Într-un comunicat, organismul ONU a detaliat că cele 1.035 de morți civili sunt „214 bărbați, 160 de femei, 14 fete și 28 de băieți, precum și 48 de copii și 571 de adulți al căror sex este încă necunoscut”.

Acesta a adăugat că cel puțin 1.650 de civili au fost răniți de la începutul invaziei.

În regiunile Donețk și Luhansk din estul Ucrainei, OHCHR a înregistrat 311 morți și 857 de răniți în rândul civililor. În alte regiuni, printre care orașul Kiev, regiunile Cerkasy, Cernihiv, Harkov, Kherson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk și Zhytomyr, 724 de civili au fost uciși și 793 răniți.

„OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc lupte intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă așteptate. Acest lucru se referă, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov), Sievierodonetsk și Rubizhne (regiunea Luhansk) și Trostianets (regiunea Sumy), unde există informații privind numeroase victime civile”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement