Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Transalpina se deschide de Rusalii. Drumarii au lucrat şi astăzi pentru deszăpezire pe DN67C

Publicat

Drumarii continuă să degajeze zăpada de pe Transalpina, tronsonul cel mai înalt, între Rânca şi Obârşia Lotrului. Turiştii ar putea avea acces cu maşinile în zonă, de Rusalii.

În urma reviziei efectuată vineri pe Transalpina directorul general regional al DRDP Craiova, Alin Golumbeanu, a transmis că deschiderea tronsonului de drum dintre Rânca și Obârșia-Lotrului poate avea loc de Rusalii, asta în cazul în care condițiile meteo se vor pastra ca cele din ultimele zile, au scris reprezentanţii Secţiei Naţionale de Drumuri Tg Jiu.

„Am luat decizia ca pe 27 mai să deschidem Transalpina. Vedem dacă se poate şi mai devreme, dar această dată este una certă. Se finalizează lucrările de deszăpezire şi apoi vom face marcajele şi vom monta indicatoare şi elementele de siguranţă. Dacă o deschidem şi mai devreme va fi şi mai bine. Noi facem tot posibilul să fie mai repede. Depinde de mai mulţi factori“, a declarat şi Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, pentru gds.ro.

Reprezentanţii SDN Tg. Jiu au postat luni imagini de la acţiunile de deszăpezire. Deocamdată, pe DN 67C, între Rânca si Obârșia Lotrului, nu se pot asigura condițiile de siguranță a traficului, tronsonul fiind închis circulației publice.

Autofreza de la SDN Vâlcea, care acționează dinspre Obârșia spre Rânca, a trecut în weekend de Vârful Cărbunele (2.175 metri altitudine), pe Transalpina, iar săptămâna trecută, utilajele au depăşit şi zona Pasului Urdele (2.228 m).

Sunt însă şi pietre căzute pe carosabil, astfel că intervenţiile sunt anevoioase şi totul depinde de condiţiile meteo. În ultimele zile a fost mai cald şi pe Transalpina, astfel că zăpada s-a mai topit la altitudini mari.

Tronsonul DN67 C – Transalpina, de la Obârșia Lotrului (județ Vâlcea) până la Curpăt (județul Alba), dar şi zona până la Rânca a fost închis oficial, pentru perioada de iarnă, pe 17 noiembrie 2017.

Anul trecut, circulaţia a fost deschisă la sfârşitul lunii mai, cu restricţii de tonaj şi interval orar (interzisă circulaţia între orele 20.00 – 7.00). A fost apoi închisă temporar de mai multe ori, având în vedere că a nins inclusiv în iulie.

Transalpina străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o „şosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpuşa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) şi Muntinu (2.062 m).

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

sursa foto-video: Facebook (Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu, DRDP Craiova)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement