Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un bărbat cercetat pentru asasinat în Spania, capturat de polițiști. Dosar la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis propunerea de arestare preventivă pe numele unui bărbat căutat de autoritățile spaniole, ca fiind principalul suspect într-un atac armat, asupra a doi marocani. 

Mai exact, A. Constantin este cercetat de polițiștii din Spania, pentru asasinarea unui marocan, în luna noiembrie 2019, în orașul Marabella. Acesta ar fi împușcat doi marocani, dintre care unul a  decedat, iar altul a fost rănit grav.

Bărbatul este cercetat pentru omor și tentativă de omor. Mandatul european de arestare a fost emis pe 21 mai, iar acesta a fost ridicat de polițiștii de la trupele speciale, dintr-o locuință din localitatea Uricani, județul Hunedoara, în 23 mai.

De asemenea, potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia, magistrații instanței au emis și o arestare la domiciliu, pe numele unui bărbat din Sibiu, A.D.Liviu, care este cercetat de autoritățile spaniole în același dosar.

Următoarea înfățișare în fața magistraților din Alba Iulia, în care se va judeca dacă bărbații vor fi extrdați în Spania pentru cercetări, va avea loc în 2 și respectiv 5 iunie, au precizat reprezentanții instanței superioare, pentru alba24.ro.

Ce s-ar fi întâmplat, potrivit autorităților române

Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetăţean marocan), prin împuşcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeaşi armă de foc prin împuşcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viaţa în pericol prin leziunile cauzate)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„În cuprinsul mandatului european de arestare se arată că acesta a fost emis în baza hotărârii din data de 04.02.2020 a Judecători ei de Instrucţie nr. 1 Marbella în dosarul nr. Anchetă preliminară 2180/2018, anexată la mandatul european de arestare, persoana solicitată fiind urmărită pentru comiterea infracţiuni lor de asasinat şi tentativă de asasinat prev . de art. 139 Codul penal spaniol, pedeapsa maximă prevăzută de legea statului solicitant fiind de 25 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2019 a avut loc în localitatea Marbella asasinatul lui A. El H. el Maya, prin împuşcături cu armă de foc,  precum şi tentativa de asasinat din care au rezultat vătămări corporale grave a le lui M. Essghiyar. Acţiunea a fost planificat ă de către deţinutul J.B. Rojas, coordonată şi stabilită în prealabil, folosind pentru executarea acesteia doi cetăţeni de orgine română identificaţi drept D.L.A şi A. Consatantin”, arată documentele de anchetă, potrivit jurnaliștilor de la adevărul.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax