Actualitate
Vlad Voiculescu, propunerea oficială a premierului Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Sănătății
Premierul Dacian Cioloș a înaintat joi președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, potrivit unui comunicat al Guvernului.
„Ca să fiu onest, am ezitat în această perioadă între un om din sistem, un medic care să cunoască sistemul, sau un om din afara sistemului care să cunoască sistemul dar care să vină cu credibilitatea viziunii echidistante din afara sistemului și care să vină cu idei de reformă și de evoluție în sistem”, a precizat joi seara premierul Dacian Cioloș, la Realitatea TV.
Acesta a precizat că, având în vedere „așteptările foarte mari” dar și „presiunile care există în sistemul medical”, în condițiile în care „pentru foarte mulți medici onești este foarte greu să accepte critici generalizate”, a optat pentru Vlad Voiculescu, „un economist cu experiență de management în sistemul financiar bancar dar care de câțiva ani cunoaște bine sistemul medical din România”.
Cioloș a subliniat însă că va „rămâne până la sfârșitul mandatului angajat pe domeniul Sănătății”. „Chiar vreau să mișcăm lucrurile în transparență totală și să continuăm cu reformele care pot fi făcute”, a adăugat el.
Vlad Voiculescu este fondatorul „Rețelei Citostaticelor” și vicepreședintele uneia dintre cele mai mari organizații europene de pacienți (European Cancer Patient Coalition).
Vlad Voiculescu are o experiență de peste 10 ani în consultanță financiară la Viena și în activități caritabile în domeniul sănătății în România. La Viena a administrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România și ocupă, în prezent, funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.
Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 așa numita „Rețea a Citostaticelor”, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Rețelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din România și din afară, inițiativa reușind să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.
În 2013, Voiculescu a fost ales vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coaliție europeană care luptă pentru drepturile pacienților diagnosticați cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienților ai European Society of Medical Oncology.
În noiembrie 2015 a inițiat discuțiile cu spitalele din Austria și a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul și tratamentul pacienților de la Colectiv în spitale din Austria și Germania.
În 2014 a fondat, alături de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabără destinată exclusiv copiilor cu afecțiuni oncologice din România. Tabăra este gratuită și funcționează pe bază de voluntariat și donații.
sursa: hotnews.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News