Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zlatna vrea să-și cumpere ”imn de întâmpinare a vizitatorilor”. Vezi premiile puse în joc pentru cele mai bune creații!

Publicat

zlatna 3Cât costă și cum se face un imn de oraș? Răspunsul vine de la Zlatna, unde autoritățile locale organizează un concurs cu tema: ”Imn de întâmpinare al vizitatorilor – muzică și versuri, cu transmiterea mesajului de bun venit pe raza UAT – oraș Zlatna, de a poposi și reveni în zonă”. Altădată un centru economic important, orașul este astăzi o rămășiță impresionantă a economiei socialiste. 

Noul imn al orașului, trebuie să fie o ”melodie ritmată, care îmbină caracteristicile zonei” și care ”poate fi însoțită de un instrument muzical”. Evaluarea va fi realizată de o comisie formată din 5 persoane, reprezentanți ai: Primăriei orașului Zlatna, ai SC Alba Aluminiu SRL, o persoană de specialitate în domeniul muzical, un reprezentant al comunității ales în mod aleatoriu, un reprezentant al unei societăți cu obiect de activitate turism.

Cel mai bun cântec în opinia celor 5 va primi premiul I în valoare de 1.000 de lei și va fi desemnat imnul orașului. Premiul al doilea valorează 500 lei, iar premiul al treilea, 300 lei. Dacă aveți idei, le puteți trimite pe adresa de email cniptzlatna@gmail.com sau le puteți depune pe CD până la data de 30 septembrie 2017 la Centrul Național de Promovare și Informare Turistică Zlatna. Evaluarea CD-urilor depuse se va realiza pănâ la data de 15 octombrie 2017, urmând ca piesele selectate să fie prezentate în fața unei comisii.

Altadată un important centru economic al județului Alba, dar și cel mai toxic poluator din Transilvania, orașul Zlatna este acum, la numai câțiva ani de la încetarea activității, una dintre cele mai impresionante rămășițe ale economiei socialiste. Turiștii care urcă dinspre Alba Iulia spre Munții Apuseni au surpriza să vadă, în partea stânga a drumului, la capatul unui șir de serpentine, peisajul sumbru al fostelor combinate și uzine.
Totodată Zlatna a fost orașul unor afaceri dubioase, fără cap și fără coadă, cu interese care s-au întins cu mult în afara granițelor județului.

Între timp, cu ajutorul unor proiecte europene accesate de primărie, fața orașului s-a mai schimbat dar standardul de viață al locuitorilor, mai ales al acelora din zonele periferice este în continuare foarte scăzut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax