Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

6-10 august, la Aiud: Festivalul Internaţional de Folclor, ediţia a patra. Participă ansambluri din România, Egipt, Cipru, Grecia, Spania, Serbia şi alte ţări

Publicat

În perioada 6-10 august, la Aiud este prilej de sărbătoare. Ansambluri din România şi din străinătate vor participa la a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor. Evenimentul se desfăşoară în Piaţa „Dr. Constantin Hagea” din Aiud. Spectacolele vor avea loc în fiecare zi, începând de miercuri, 6 august, de la ora 20.00 şi până la ora 23.00.

Toate ansamblurile folclorice din străinătate vor evolua pe scenă în fiecare seară, începând de joi, 7 august, până duminică 10 august, între orele 20.00 şi 23.00, ziua de miercuri fiind rezervată în exclusivitate ansamblurilor folclorice aparţinând localităţilor care compun Microregiunea „Alba de Jos”.

Vor fi în program formaţii folclorice din Cipru de Nord, Egipt, Georgia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Spania şi Ucraina.

În ultima zi de spectacol, adică duminică, începând cu ora 16.00 va avea loc deja tradiţionala „Paradă a portului popular”, un moment în care tot oraşul va putea admira porturile şi obiceiurile pregătite de fiecare ansamblu care participă la festival.

Anul acesta, este pregătit un recital extraordinar susţinut de grupul de flamenco Ana Gonzalez & Joaquin Linera (Andaluzia, Spania), care va începe duminică, 10 august, de la ora 19.00. Acest moment artistic face parte din seria de spectacole europene incluse în circuitul Festivalului „Sete Sóis Sete Luas”, din care municipiul Aiud face parte, la iniţiativa oraşului înfrăţit, Ponte de Sor (Portugalia).

Organizatorii festivalului sunt Primăria şi Consiliul Local Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud şi Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Cele 15 ţări prezente la precedentele trei ediţii ale festivalului au descoperit în Aiud o atmosferă culturală de excepţie, alături de o comunitate foarte deschisă şi primitoare. O comunitate care se mândreşte cu acest eveniment şi îl consideră emblematic pentru tot ceea ce înseamnă promovarea valorilor culturale şi artistice ale fiecărei ţări, transmit organizatorii.

De-a lungul timpului, festivalul a implicat un număr de 40 de ansambluri folclorice din 15 ţări: Bosnia, Bulgaria, Estonia, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Iniţiativa de a organiza acest festival a venit din partea ansamblului folcloric „Doina Aiudului”, care a participat și participă la numeroase festivaluri internaţionale în întreaga Europă.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gheorghe dumitru

    miercuri, 30.07.2014 at 18:59

    CIPRU nu CUPRU!!!!!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 30.07.2014 at 20:06

      :)) multumim, corectat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax