|

Ambasada Canadei, despre intrarea cetăţenilor români, FĂRĂ VIZĂ, în această ţară. CONDIŢII pentru autorizaţia de călătorie electronică

15541324_352661901777088_6617792854117350374_nRomânii pot călători fără viză în Canada, începând cu data de 1 mai, de la ora 16.00. Cetățenii români eligibili pot depune o cerere pentru o Autorizație de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, arată Ambasada Canadei la București, într-un comunicat.

Cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii 10 ani sau dețin în prezent o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) vor putea depune cerere pentru eTA. Persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții vor avea nevoie în continuare de viză de vizitator.

De asemenea, toți cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră.

Ce se schimbă pe 1 mai 2017 și cu ce diferă de schimbarea ce va surveni pe 1 decembrie 2017?

Pe 1 mai 2017, ora 9.00 în Canada / orele 16.00 în România, cetățenii români și bulgari eligibili vor putea depune o cerere pentru eTA, în loc de viză, pentru a intra în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.

Pentru a fi eligibili pentru eTA, cetățenii români și bulgari trebuie:

  • să fi deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada sau
  • să dețină actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa).

Vizele care permit intrarea în SUA (nonimmigrant visas) sunt emise de guvernul SUA persoanelor care intenționează să intre în SUA de manieră temporară pentru prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor, turism, agrement, vizitarea familiei/prietenilor sau o combinație de scopuri. Pentru mai multe informații despre acest tip de viză, vă rugăm să consultați site-ul web al Departamentului de Stat al SUA.

eTA va simplifica accesul multor cetățeni români în Canada. Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.

„Canada acordă o importanță majoră parteneriatului cu România” a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România. „Simplificarea procedurilor de călătorie încurajează o înțelegere reciprocă mai profundă și creează oportunități suplimentare pentru consolidarea legaturilor interumane, comerciale și turistice”, a adăugat acesta.

Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români începând cu decembrie 2017. Din acel moment, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiți de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinația Canada. Mai multe informații vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigrației, Refugiaților și Cetățeniei al Canadei (IRCC ) în noiembrie 2017.

Site-ul guvernului Canadei, Canada.ca/eTA, este singurul site oficial unde se poate depune o cerere pentru eTA. Călătorul are nevoie doar de pașaport, un card de credit sau de debit și o adresă de e-mail.

Călătorii care dețin o viză canadiană valabilă, precum și cetățenii americani, inclusiv cetățenii americano-canadieni, nu au nevoie de eTA.

Cetățenii canadieni, inclusiv cetățenii cu dublă cetățenie, nu pot depune cerere pentru eTA și vor avea nevoie de un pașaport canadian valabil pentru a călători în Canada pe calea aerului.

Rezidenții permanenți în Canada sunt la rândul lor ineligibili pentru eTA și vor avea nevoie în continuare de un card valabil de rezident permanent sau de un document de călătorie de rezident permanent pentru a călători în Canada.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=560937avatar Publicat de pe 19 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI